چگونه گرده گل را بسته بندی کنیم
وقتی گردهها به اندازه مناسب خشک شدند آنها را در ظروف شیشهای یا فلزی بدون نفوذ هوا بسته بندی کرده و در جای خشک و خنک با درجه حرارت ۱-۲ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۲۵ درصد نگهداری کنید.
گرده بسته بندی شده برای مدت دو سال بدون از دست دادن ارزش غذایی خود قابل نگهداری میباشد، البته در این مدت نیز چنانچه با هوا تماس پیدا کند ارزش غذایی خود را بطور قابل توجهی از دست میدهد.گردههای بسته بندی شده را قبل از ذخیره کردن به مدت ۲۴-۴۸ ساعت فریزر کنید تا تخم و لارو حشرات و کنههای موجود در گرده از بین بروند زیرا در غیر این صورت آنها زنده مانده و به گرده صدمه میزنند.اگر بسته بندی گرده به روش خلاء ذخیره گردد محصول بهتری تولید خواهد شد به طوری که هنگام تغذیه به زنبوران پرورش لاروها به میزان ۳۳ درصد افزایش مییابد.
فریزر کردن گرده تازه جمعآوری شده از مخزن تله
در این روش گرده در کیسههای پلاستیکی یا کاغذی قرار گرفته و آنها را در درجه ۱۸- درجه سانتیگراد منجمد کرده و انبار میکنند و ارزش غذایی گرده منجمد در این روش برابر ارزش غذایی گرده تازه میباشد و ارزش غذایی خود را به مدت ۲ سال به خوبی حفظ نموده و برای مدت چند سال قابل نگهداری میباشد.
شاید مایل باشید مقاله ” نکات مورد توجه هنگام خرید گرده گل ” را نیز ملاحظه کنید
تمیز کردن گرده
گرده اغلب با دست تمیز میشود، بدین صورت که پس از برداشت گرده از مخزن تله در زنبورستان آنها را وارد مخازن پلاستیکی کرده و برای جدا کردن ناخالصیهای آن به تدریج روی ظروف مسطحی ریخته میشود و سپس در برابر باد قرار گرفته تا ناخالصیهای سبک از آن جدا شوند و برای جدا کردن ناخالصیهای سنگین از پنس استفاده میشود و پس از تمیز کردن گرده آنها را درون ظروف بزرگ تخلیه کرده و در نهایت به ظروف پلاستیکی یا شیشهای با ظرفیتها مختلف و اندازههای مطلوب قرار داد.
طریقه نگهداری دانه های گرده گل
- جهت نگهداری دانه گرده ۲ شرط عمده را باید در نظر گرفت.
- مقدار رطوبت گرده بیش از ۵% نباشد.
- گرده کاملا خالص باشد.
روشهای مختلف جهت نگهداری گرده گل عبارتند از:
- پس از خشک کردن گرده آن را در ظروف سربسته و در شرایط معمولی اتاق برای مدت حدود یکسال میتوان نگهداری نمود.
- میتوان گرده را در فریزر یا سردخانه نگهداری نمود.
- برای استفاده زنبورعسل میتوان پس از خشک کردن با حجم مساوی با آرد سویا مخلوط نموده و در محلی سرد و خشک نگهداری نمود، یا به نسبت ۲ قسمت گرده و ۱ قسمت شکر مخلوط کرده و در ظرف سربسته نگهداری نمود.
- در تجارت برای محافظت دانه گرده از گاز کربنیک استفاده میشود.