خواص و فواید عسل جنگلی
عسل جنگلی نامی کلی برای انواع عسلی است که از شهد گلها تولید نمی شود، بلکه از ترشحات قندی برخی گونههای حشرات که از شیره گیاهان تغذیه میکنند، یه دست می آید. این عسل معمولاً به نام عسل شهد یا عسل درختی نیز شناخته میشود. همانطور که از نامش پیداست، شیره گیاهی که حشرات از آن تغذیه کرده و سپس ترشح میکنند، عمدتاً از درختان به دست میآید، زیرا درختان منبع فراوانتری برای شیره هستند. با این حال، عسل جنگلی میتواند از علفها یا گیاهان کوچکتر که شیره تولید میکنند نیز در مقادیر کمتر هم ساخته شود.
عسل جنگلی (عسل شهد) چگونه تولید میشود؟
گونههای خاصی از حشرات کوچک مانند شتهها از شیره درختان تغذیه میکنند، مادهای آبکی که حاوی قندها و مقادیر ناچیزی از مواد مغذی مختلف است. این حشرات شیره درخت را هضم کرده تا به مواد مغذی آن دسترسی پیدا کنند. سپس مایعی چسبناک و قندی به نام شهد (honeydew) ترشح میکنند که به بخشهای مختلف درخت مانند برگها، شاخهها یا تنه میچسبد.
به همین دلیل به نظر میرسد که شهد مستقیماً توسط درخت ترشح میشود و بسیاری از مردم فکر میکنند عسلهای جنگلی از شیره درخت ساخته شدهاند، در حالی که در واقع از شهد ترشحشده توسط حشراتی که از شیره درخت تغذیه میکنند، تولید میشوند.
تفاوت عسلهای جنگلی و عسلهای گلی چیست؟
عسلهای جنگلی از شهد، یک محصول زائد قندی و چسبناک که توسط حشرات تغذیهکننده از شیره درخت ترشح میشود، ساخته میشوند. عسلهای گلی از شهد گلهای شکوفهدار تولید میشوند. در مورد اول، زنبورها از شهد ترشحشده توسط برخی گونههای حشرات تغذیه میکنند، در حالی که در مورد دوم مستقیماً از شهد گلها تغذیه میکنند. برخی گونههای گیاهی میتوانند منبع هر دو نوع عسل جنگلی و گلی باشند. به عنوان مثال، عسل شهد مرکبات و عسل شکوفه مرکبات از مواد مختلفی از یک گونه درختی تولید میشوند.
تفاوت عسلک و شهد گل چیست؟
اگرچه این دو یکسان نیستند، شهد و شهد گل ترکیب نسبتاً مشابهی دارند، با محتوای سخاوتمندانه قندهای طبیعی و مقادیر ناچیزی از مواد مغذی، بهویژه ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه (پروتئین). نمونههایی از عسلهای جنگلی: عسلهای جنگلی شامل انواع مختلفی مانند عسل کاج، عسل نراد نقرهای، عسل بلوط، عسل صنوبر، عسل راش و غیره هستند.
پیشنهاد میکنیم مقاله « چه ظرف هایی برای نگهداری عسل مناسب است » را مطالعه کنید 🌷

عسل جنگلی چه ظاهری دارد؟
بهطور کلی، عسلهای جنگلی رنگ تیرهای دارند، از کهربایی متوسط تا تیره، برخی با تهرنگهای قرمز، سبز یا قهوهای. برخی انواع آنقدر تیره هستند که تقریباً سیاه به نظر میرسند. اکثر انواع دارای قوام غلیظ و بافتی نرم هستند که آنها را جذابتر میکند. برخی بسیار دیر کریستالیزه میشوند، در حالی که برخی دیگر زمان کریستالیزاسیون متوسطی دارند.
عسل جنگلی چه طعم و بویی دارد؟
بهطور کلی، هرچه رنگدانه تیرهتر باشد، عسل معطرتر است. عسلهای جنگلی معمولاً شدت طعم متوسطی دارند و شیرینی متوسطی دارند. اکثر انواع دارای عطر ملایم، گرم، چوبی و رزینی هستند، با نتهای مختلف بسته به گونه حشره و گونه درختی که عسل از آن ساخته شده است. به عنوان مثال، عسلهای جنگلی ممکن است نتهای طعمی گرم و تند، کاراملی، مالتمانند، دودی، رزینی، میوه پختهشده و گاهی اوقات گسی خفیف یا طعم پسمزهای بهسختی قابلتشخیص تلخ داشته باشند.
عسل جنگلی برای چه چیزی خوب است؟
فواید سلامتی عسل جنگلی چیست؟ با توجه به طعم منحصربهفرد و ویژگیهای خاص آن، عسل جنگلی خواص و فواید ویژهای دارد، از جمله:
1. خواص ضدباکتریایی قوی
عسلهای جنگلی خواص ضدباکتریایی چشمگیری دارند که به pH اسیدی و محتوای رطوبت پایین آنها که تعداد باکتریها را کاهش میدهد، مدیون است. اما مهمتر، به محتوای هیدروژن پراکسید، یک ضدعفونیکننده قوی که بهطور طبیعی در اکثر عسلها در نتیجه واکنش بین گلوکز، یک قند در عسل، و گلوکز اکسیداز، آنزیمی که توسط زنبورهای عسل هنگام تولید عسل ترشح میشود، ایجاد میشود. بنابراین، عسلهای جنگلی برای گلو درد، تسکین سرفه و ممکن است به بهبودی سریعتر پس از عفونتهای تنفسی کمک کنند، به شرطی که به آنها حساسیت نداشته باشیم.
2. شاخص گلیسمی پایینتر
بهطور متوسط، عسلهای جنگلی نسبت به عسلهای گلی شاخص گلیسمی پایینتری دارند. اگر به دنبال راههایی برای لذت بردن از چیزی شیرین و سالم و مدیریت وزن هستید، عسلهای جنگلی ممکن است انتخاب بهتری باشند. با این حال، اگر از دیابت یا سایر بیماریهایی که ممکن است تحت تأثیر مصرف قند قرار گیرند رنج میبرید، ابتدا از پزشک خود بپرسید که آیا مصرف عسل جنگلی یا سایر انواع عسل برای شما مناسب است یا خیر.
3. خواص تسکین دهنده قوی
قوام غلیظ، محتوای رطوبت پایین و اثر ضدباکتریایی عسلهای جنگلی آنها را برای تسکین گلو دردی ناشی از عفونتهای دستگاه تنفسی توصیه میکند. میتوانید آنها را به چای پس از خنک شدن اضافه کنید (گرما خواص مفید آن را از بین میبرد) یا فقط چند بار در روز یک قاشق غذاخوری عسل مصرف کنید و حداقل یک ساعت پس از آن از خوردن یا نوشیدن چیزی اجتناب کنید. برخی افراد صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری عسل مصرف میکنند تا التهاب پوشش معده در گاستریت را تسکین دهند. خوردن و نوشیدن به مدت حدود یک ساعت به تعویق میافتد.
4. پروفایل تغذیهای غنی
عسل جنگلی حاوی مقادیر کمی از انواع ویتامینها، بهویژه ویتامین C، اسید فولیک، ویتامین B6 (پیریدوکسین)، ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید) و مقادیر ناچیزی نیاسین، ریبوفلاوین و تیامین است. همچنین حاوی مقادیر متفاوتی از مواد معدنی غذایی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر، کلسیم، سدیم، سلنیوم و مس است. برخی انواع میتوانند بسیار غنی از پتاسیم باشند (تا ۳۵۰۰ میلیگرم در ۱۰۰ گرم عسل)، اما مقادیر بسته به منبع عسل، نوع، فصل، شرایط آبوهوایی، سلامت کندو و از دستهای به دسته دیگر بسیار متفاوت است.

5. حاوی آنتیاکسیدانهای ارزشمند
عسلهای جنگلی که تیرهتر هستند، ارزش آنتیاکسیدانی برتری نسبت به عسلهای گلی اغلب روشنرنگ دارند. آنتیاکسیدانها با استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد مضر مبارزه کرده و از تجمع آسیب سلولی که باعث بیماری میشود جلوگیری میکنند. آنتیاکسیدانهای عسل جنگلی محافظت آنتیاکسیدانی در برابر بیماری و پیری زودرس ارائه میدهند.
6. اثرات تونیک
عسل جنگلی نه تنها به دلیل محتوای سخاوتمندانه قندهای طبیعی که انرژی فوری به ما میدهند و از حالات هیپوگلیسمی جلوگیری میکنند، بلکه به دلیل ارزش تغذیهای آن، که ویتامینها و مواد معدنی مهمی را فراهم میکند که به افزایش سطح انرژی کمک میکنند، انرژیزا است.
7. مفید برای پوست
عسل یک ماسک صورت طبیعی عالی است و به باز کردن منافذ و خلاص شدن از جوشهای سرسیاه کمک میکند. این در کنار اثرات ضدباکتریایی آن، برای جلوگیری از جوشهای آکنه در صورت استفاده مداوم عالی است. بر اساس تجربه، همچنین پوست را سفتتر و نرمتر میکند. من یک لایه عسل خام را روی صورت بدون آرایش میمالم، بهآرامی آن را روی پوست ماساژ میدهم، ۲۰ دقیقه صبر میکنم و سپس صورتم را با آب ولرم میشویم.
محتوای گرده در عسل جنگلی
عسلهای جنگلی معمولاً نباید حاوی گرده باشند، زیرا از شهد ساخته شدهاند. با این حال، از آنجا که زنبورهای عسل بین منابع غذایی تفاوتی قائل نمیشوند، ممکن است شهد گلهایی که در منطقه در حال شکوفه هستند را همراه با شهد جمعآوری کنند. بنابراین، عسلهای جنگلی ممکن است همچنان حاوی گرده باشند که بهصورت اتفاقی اضافه شده است، به این معنا که پتانسیل آلرژیزایی دارند. خطر واکنش آلرژیک برای افرادی که به ترشحات زنبور عسل که در همه انواع عسل وجود دارد یا بهطور کلی به گرده حساسیت دارند، بیشتر است.
نکات قابل توجه
همیشه احتمال آلودگی و آلودگی با فلزات سنگین یا مواد شیمیایی مختلف وجود دارد که منجر به عسلی میشود که فواید وعدهدادهشده را ارائه نمیدهد. به همین دلیل مهم است که منشأ عسل خود را بدانیم و عسل ارگانیک گواهیشده را از زنجیرههای تأمین کنترلشده و دقیقاً نظارتشده یا کسبوکارهای کوچکی که به تولید عسل تمیز اهمیت میدهند، انتخاب کنیم.
نوشته : Marius Lixandru
از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان سودمند بوده باشد. اگر در خصوص این مقاله تجربه یا نظر خاصی دارید لطفا جهت بهره برداری دیگران آنرا در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.
به مقالات ما امتیاز بدهید! با دادن ستاره، نظرتان را ثبت کنید و به دیگر بازدید کنندگان کمک کنید تا بهترین مقالات را سریعتر پیدا کنند.
برای دیدن مقاله اصلی اینجا کلیک کنید
ترجمه این مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان صورت گرفته است.

دسترسی سریع به آخرین مقالات مرتبط :













1 دیدگاه دربارهٔ «خواص و فواید عسل جنگلی»
عسل جنگلی رو برای معدهام استفاده کردم، خیلی تسکیندهنده بود. طعم تلخ ملایمش اول عجیب بود، ولی حالا دوستش دارم
5 تا ستاره و ممنون از مقاله خوبتون