1531565-51654
1404/08/02
25095
5
(2)
گندم سیاه
زمان مطالعه : 6 دقیقه
عسل گندم سیاه، تولیدشده از شهد گل‌های گندم سیاه، با رنگ تیره و طعم غنی، خواص ضدباکتریایی، آنتی‌اکسیدانی و تسکین‌دهنده دارد. این عسل گلو درد، سرفه و ناراحتی معده را بهبود می‌بخشد، انرژی را افزایش می‌دهد و برای پوست مفید است. افراد با حساسیت به گرده یا آنزیم‌های زنبور باید احتیاط کنند.
آنچه در این مقاله خواهید خواند!
5 نفر این پست را پسندیدند
علامت گذاری مقاله

خواص و فواید عسل گندم سیاه

عسل گندم سیاه نوعی عسل با رنگ تیره و طعمی متناسب با رنگ غیر معمول آن است. طعم غنی و شدت بالای مزه، همراه با رنگ جالب آن، دلیل ترجیح این نوع عسل است. عسل گندم سیاه از شهد و به‌صورت اتفاقی از گرده گل‌های گندم سیاه تولید می‌شود. این عسل به داشتن فوایدی مانند اثر تسکین‌دهنده بر غشاهای مخاطی که علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا مانند گلو درد یا درد ناشی از تحریک را تسکین می‌دهد، خواص ضدمیکروبی که به بهبود زخم و بهبودی پس از عفونت‌های تنفسی کمک می‌کند، و اثر آنتی‌اکسیدانی چشمگیر با فواید ضدپیری و محافظتی شناخته شده است.

عسل گندم سیاه خام و گرم‌نشده که به هیچ وجه فرآوری نشده، جز شاید فیلتر شدن برای حذف عناصر بزرگ‌تر مانند پروپولیس، موم زنبور، گرده یا تکه‌های کوچک شانه عسل که بافت کلی عسل را تحت تأثیر قرار می‌دهند، سالم‌ترین نوع است. گرم کردن عسل، حتی فقط افزودن آن به چای داغ یا بدتر، پختن با آن یا گرم کردن برای تغییر قوام غلیظ به حالتی روان‌تر، می‌تواند بسیاری از خواص آن را بسته به مدت زمان قرار گرفتن در معرض گرما از بین ببرد. حتی گرمای کم نیز می‌تواند اثرات مفید آن را از بین ببرد. بنابراین، اگر می‌خواهیم از تمام فواید عسل گندم سیاه بهره‌مند شویم، مصرف آن به‌صورت خام، فرآوری‌نشده، حتی فیلترنشده و اجتناب از گرم کردن بهترین راه است.

 فواید عسل گندم سیاه

البته، مانند همه انواع عسل، عسل گندم سیاه نیز می‌تواند واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند. ممکن است به عسل گندم سیاه حساسیت داشته باشید، یا به دلیل حساسیت به گرده موجود در آن یا به دلیل حساسیت به ترشحات تولیدشده توسط زنبورهای عسل برای ساخت عسل. در مورد اول، گرده که به‌صورت اتفاقی هنگام جمع‌آوری شهد توسط زنبورها به عسل اضافه می‌شود، می‌تواند سیستم ایمنی را بیش از حد فعال کرده و باعث واکنش بیش‌ازحد شود و علائم را ایجاد کند. در عین حال، داشتن آلرژی به این معناست که سیستم ایمنی شما از قبل بیش‌فعال است و احتمال واکنش شدید به عناصر بی‌ضرر را دارد.

در مورد دوم، بدن ما به آنزیم‌های خاصی که زنبورهای عسل برای تولید عسل ترشح می‌کنند حساس‌تر است. این آنزیم‌ها برای به دست آمدن نتیجه نهایی عسل ضروری هستند و حساسیت به هر چیزی مرتبط با زنبور عسل معمولاً به این معناست که شما به همه انواع عسل و محصولات عسلی (شانه عسل یا شیرینی‌های حاوی عسل)، نه فقط گندم سیاه، حساسیت دارید. در این صورت، نمی‌توانید اصلاً عسل بخورید، زیرا خطر واکنش آلرژیک شدید و احتمالاً آنافیلاکسی وجود دارد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله « چگونه عسل خامه‌ای درست کنیم » را مطالعه کنید 🌷

بنر 1 تبلیغات وبلاگ

 عسل گندم سیاه چه ظاهری دارد؟

عسل گندم سیاه نوعی عسل تیره است که رنگ آن از مسی تیره تا بنفش تیره متغیر است. در نور خورشید، می‌توانید بازتاب‌های مسی و قهوه‌ای-قرمز عسل را ببینید، اما در غیر این صورت ممکن است تقریباً سیاه به نظر برسد. از آنجا که حتی عسل‌های تک‌گلی از یک منبع شهد واحد ساخته نمی‌شوند و اقلیم، شرایط آب‌وهوایی و سایر عوامل بر عملکرد محصول تأثیر می‌گذارند، عسل ممکن است حاوی مقادیر متفاوتی از منابع شهد دیگر باشد (با این حال گندم سیاه منبع اصلی باقی می‌ماند). این موضوع می‌تواند تفاوت‌های جزئی در رنگ و طعم و در نتیجه تفاوت‌هایی در اثرات سلامتی عسل ایجاد کند. هرچه عسل روشن‌تر باشد، شهد گندم سیاه کمتری دارد.

 عسل گندم سیاه چه طعمی دارد؟

این نوع عسل طعمی غنی و قوی دارد. طعم آن شیرینی متوسط، شبیه ملاس، با طعم‌های مالت‌مانند، خاکی و کمی تند است. طعم آن بسیار ماندگار است و مزه‌ها در دهان باقی می‌مانند. این عسل قوام نسبتاً غلیظی دارد و به‌آرامی کریستالیزه می‌شود. به دلیل عطر قوی‌تر، اغلب برای پخت‌وپز استفاده می‌شود، اما قرار گرفتن در معرض گرمای پخت می‌تواند اکثر، اگر نه همه، خواص مفید آن را از بین ببرد.

 فهرست اثرات سلامتی

فواید سلامتی عسل گندم سیاه چیست؟ در ادامه فهرستی از ۶ ویژگی و فایده سلامتی برجسته عسل گندم سیاه و معنای آن‌ها برای سلامت ما آورده شده است:

1. اثر ضدباکتریایی و ضدالتهابی طبیعی

عسل‌های تیره مانند گندم سیاه معمولاً محتوای بالایی از هیدروژن پراکسید دارند، یک ماده ضدباکتری که به‌طور طبیعی در عسل هنگام تعامل گلوکز (یک قند) و گلوکز اکسیداز (آنزیمی که توسط زنبورهای عسل ترشح می‌شود) ایجاد می‌شود. این ماده ضدباکتری عمدتاً مسئول اثر ضدمیکروبی و ضدالتهابی اکثر عسل‌ها و اثرات مانند بهبود سریع‌تر زخم، جلوگیری از جوش‌های آکنه یا کمک به درمان عفونت‌های تنفسی و علائم آن‌ها است. محتوای رطوبت پایین، pH پایین (عسل اسیدی است) و اثر ضدمیکروبی برخی آنتی‌اکسیدان‌ها نیز به این اثرات کمک می‌کنند.

جالب است که میکروب‌ها هرگز به خواص ضدمیکروبی عسل مقاومت نشان نداده‌اند، از این رو کارایی آن در مبارزه با عفونت و باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک (خواص دارویی و فعالیت ضدباکتریایی عسل). با این حال، این به این معنا نیست که عسل می‌تواند جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها شود، زیرا آنتی‌بیوتیک‌ها همچنان داروهای نجات‌دهنده هستند. این تنها به این معناست که در غلظت‌ها یا آماده‌سازی‌های مناسب، عسل می‌تواند به دارویی بسیار قوی تبدیل شود، اما تحقیقات در این زمینه هنوز در مراحل اولیه است.

2. تسکین گلو درد و ناراحتی معده

عسل گندم سیاه قوام غلیظ و محتوای رطوبت پایینی دارد که به آن اجازه می‌دهد تا حدی به غشاهای مخاطی که با آن‌ها در تماس مستقیم است، مانند گلو و پوشش معده، بچسبد. در آنجا، نوعی پوشش محافظ تشکیل می‌دهد که به غشاهای مخاطی اجازه بهبود و ترمیم می‌دهد، ناراحتی، قرمزی و تحریک گلو درد را کاهش می‌دهد، اما همچنین ناراحتی معده را تسکین می‌دهد. علاوه بر این، اثر ضدباکتریایی قوی آن به این معناست که تعداد باکتری‌های موجود در گلو را نیز کاهش می‌دهد، که نه تنها به درمان علامت (گلو درد) بلکه به درمان بیماری (عفونت در گلو) کمک می‌کند.

3. کمک به تسکین سرفه

عسل گندم سیاه با بافت متراکم و عوامل ضدباکتریایی، یک سرکوب‌کننده طبیعی ملایم سرفه است که به بهبودی سریع‌تر از عفونت کمک می‌کند. مطالعاتی نشان می‌دهند که عسل مصرف‌شده قبل از خواب می‌تواند مکانیسم سرفه را به‌طور قابل‌توجهی سرکوب کرده و استراحت بهتری فراهم کند، در حالی که تعداد باکتری‌ها را کاهش می‌دهد، بنابراین به درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی علاوه بر آرام کردن سرفه و سایر علائم کمک می‌کند.

گندم سیاه

4. خواص آنتی‌اکسیدانی عالی

عسل‌های تیره‌رنگ مانند عسل جنگلی (عسل شهد) یا عسل گندم سیاه اثر آنتی‌اکسیدانی قوی‌تری نسبت به عسل‌های روشن‌تر مانند اقاقیا دارند. بخش زیادی از رنگ عسل گندم سیاه به دلیل آنتی‌اکسیدان‌های قوی مانند پلی‌فنول‌ها، به‌ویژه فلاونوئیدها، است که از سلول‌ها در برابر آسیب، بیماری و پیری زودرس محافظت می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین دارای خواص ضدجهش‌زایی هستند، به این معنا که از آسیب‌هایی که می‌توانند باعث جهش سلول‌ها و احتمالاً سرطانی شدن آن‌ها شوند، با خنثی کردن مولکول‌های رادیکال آزاد و جلوگیری از عملکرد مضر آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

5. منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی

عسل گندم سیاه حاوی مقادیر کمی از چندین ویتامین و ماده معدنی مهم، به‌ویژه ویتامین C، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و غیره، و همچنین سایر عناصر با ارزش غذایی مانند اسیدهای آمینه، خاکستر، پروپولیس یا گرده است. اگرچه این مواد مغذی به‌اندازه کافی برای تأمین نیازهای روزانه ما نیستند، بسیار در دسترس زیستی هستند و به‌طور فعال به سلامت ما کمک می‌کنند.

6. اثر انرژی‌زا

بدیهی است که محتوای قند در عسل گندم سیاه انرژی ما را افزایش می‌دهد.毕竟是糖。但عسل همچنین حاوی مقادیر کمی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی، و همچنین عناصر مختلف با عملکردهای آنتی‌اکسیدانی و دیگر، است که همگی به ارزش غذایی آن افزوده و به اثرات تونیک و انرژی‌زای آن کمک می‌کنند. علاوه بر این، قندهای طبیعی در عسل حتی برای کبد مفید هستند و به عملکرد خوب آن کمک می‌کنند.

 توصیه‌ها

گنجاندن عسل گندم سیاه خام و فرآوری ‌نشده در رژیم غذایی به ما کمک می‌کند سالم‌تر باشیم، اما برخی نکات را باید در نظر گرفت:

  1. اگر به گرده گندم سیاه حساسیت دارید، از عسل اجتناب کنید.
  2. اگر به آنزیم‌های زنبور عسل حساسیت دارید، از عسل و محصولات آن اجتناب کنید.
  3. منبع عسل خود را بررسی کنید تا از کیفیت آن مطمئن شوید.
  4. همیشه عسل محلی را انتخاب کنید. به احتمال زیاد، چون نزدیک تولید شده، نیازی به فرآوری ندارد.
  5. به دنبال گواهی‌هایی باشید که نشان می‌دهند عسل ارگانیک، فرآوری‌نشده یا تک‌گلی است.
  6. عسل خام، گرم‌نشده و فیلترنشده را برای بهترین فواید خریداری کنید.
  7. اگرچه ممکن است به غذاهای پخته‌شده طعم غنی بدهد، سعی کنید آن را تا حد ممکن به حالت طبیعی مصرف کنید.
  8. دنبال عسل ارزان نباشید. عسل خوب و باکیفیت ارزان نیست.

 نتیجه گیری

گنجاندن عسل گندم سیاه خام در رژیم غذایی ما بیماری را درمان نمی‌کند یا سال‌ها رژیم غذایی ناسالم یا انتخاب‌های سبک زندگی ضعیف را جبران نمی‌کند. اما به بهبود سلامت کمک می‌کند. این کار به‌تدریج انجام می‌شود، با تسکین سرفه و گلو درد، کاهش تعداد باکتری‌های ایجادکننده عفونت تنفسی، تسکین معده تحریک‌شده یا کمک به حساسیت پوستی یا جوش‌های آکنه. این کارهای کوچک به مرور زمان به اثرات مفید قابل‌توجهی منجر می‌شوند و خوردن عسل گندم سیاه یکی از راه‌هایی است که می‌توانیم برای سلامت بهتر تلاش کنیم، به شرطی که به آن حساسیت نداشته باشیم.

نوشته : Marius Lixandru

165465465484-156546546541

از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان سودمند بوده باشد. اگر در خصوص این مقاله تجربه یا نظر خاصی دارید لطفا جهت بهره برداری دیگران آنرا در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

⭐️ به مقالات ما امتیاز بدهید! با دادن ستاره، نظرتان را ثبت کنید و به دیگر بازدید کنندگان کمک کنید تا بهترین مقالات را سریع‌تر پیدا کنند.

برای دیدن مقاله اصلی اینجا کلیک کنید

ترجمه این مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان صورت گرفته است.

این پست چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
از همراهی شما بسیار سپاسگزاریم

لطفا خطاهای علمی و نگارشی مقاله مطالعه شده خود را به ما اطلاع دهید تا در صورت تایید بررسی،اصلاح و بروزرسانی گردد،به جهت تسهیل تنها عنوان و توضیحات گزارش ضروری می باشد.

/* جاوااسکریپت برای مخفی کردن */