1531565-51654
1404/08/10
25320
4.5
(2)
زنبور عسل روی گل آویشن
زمان مطالعه : 6 دقیقه
عسل آویشن، عسلی تک‌گل از شهد Thymus vulgaris، با رنگ کهربایی و طعم تند گیاهی، غنی از آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولی و پراکسید هیدروژن است. خواص ضدباکتریایی، خلط‌آور و ضدالتهابی آن برای سرفه، گلودرد، گاستریت و آکنه مفید است. این عسل انرژی‌زا، تقویت‌کننده ایمنی و حاوی ویتامین C و مواد معدنی است. مصرف خام برای حفظ فواید توصیه می‌شود.
آنچه در این مقاله خواهید خواند!
0 نفر این پست را پسندیدند
علامت گذاری مقاله

عسل آویشن ؛ خواص و فواید

عسل آویشن نوعی عسل تک‌گل است که زنبورهای عسل آن را از شهد و گرده گل‌های آویشن، به‌ویژه آویشن معمولی (Thymus vulgaris)، تولید می‌کنند. این عسل مانند گیاه منشأ خود، عطری خوش، طعمی قوی و منحصربه‌فرد دارد. از نظر درمانی، عسل آویشن سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و دارای خواص ضدباکتریایی، تسکین‌دهنده سرفه، خلط‌آور، انرژی‌زا و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است. سالم‌ترین نوع این عسل، نمونه خام و فیلترنشده آن است، زیرا تمامی مواد مغذی و ترکیبات مفیدش بدون تغییر باقی می‌ماند.

عسل آویشن از شهد و گرده چندین گونه آویشن، از جمله آویشن معمولی (Thymus vulgaris)، آویشن وحشی (Thymus serpyllum) و آویشن زیره‌ای (Thymus herba-barona) به دست می‌آید. برای نمونه، عسل آویشن یونانی عمدتاً از آویشن وحشی که به‌صورت طبیعی در ارتفاعات یونان می‌روید، تولید می‌شود و به‌عنوان عسلی خالص و طبیعی شناخته می‌شود.

عسل آویشن نیوزیلند نیز که از گونه آویشن معمولی به‌دست می‌آید، به‌دلیل خواص ضد‌میکروبی چشمگیرش شهرت دارد. در ایتالیا نیز نوع مشابهی از این عسل، عمدتاً از آویشن وحشی و آویشن زیره‌ای تولید می‌شود که معمولاً طعمی گلی‌تر دارد. همچنین کشورهایی مانند ترکیه و اسپانیا از تولیدکنندگان دیگر عسل آویشن به شمار می‌روند.

 فواید عسل آویشن

عسل آویشن در دسته‌ی عسل‌های تک‌گل یا تک‌منبعی قرار می‌گیرد، اما این بدان معنا نیست که فقط از شهد یک نوع گل خاص به دست می‌آید. در حقیقت، تمام عسل‌های تک‌گل از شهد و گرده‌ی چندین گونه گیاه گل‌دار تشکیل می‌شوند، اما یکی از آن‌ها گونه‌ی غالب است. به‌طور معمول، پذیرفته شده که اگر حدود ۴۵ درصد از گرده‌های موجود در عسل از یک منبع گیاهی باشد، آن عسل تک‌گل محسوب می‌شود.

با این حال، در برخی موارد، عسل‌هایی با تنها ۱۵ درصد گرده از یک منبع خاص نیز به‌عنوان عسل تک‌گل برچسب‌گذاری می‌شوند، در حالی‌ که در موارد دیگر این مقدار ممکن است تا ۸۰ درصد برسد. به همین ترتیب، عسل آویشن معمولاً از یک گونه اصلی آویشن به‌دست می‌آید، اما ممکن است حاوی مقدار کمی شهد و گرده از سایر گونه‌های آویشن یا دیگر گیاهان گل‌دار نیز باشد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله ای در خصوص « عسل اسطوخودوس ؛ خواص و فواید » را مطالعه کنید 🌷

بنر 1 تبلیغات وبلاگ

 ظاهر عسل آویشن چگونه است؟

به‌طور کلی، این نوع عسل رنگ کهربایی روشن دارد، اما بسته به گونه غالب آویشن، ممکن است تیره‌تر نیز باشد، برای مثال، کهربایی با بازتاب‌های نارنجی ملایم یا کهربایی تیره (قهوه‌ای-قرمز). عسل آویشن یونانی، که عمدتاً از آویشن وحشی تولید می‌شود، کهربایی تیره‌تر است.

 عسل آویشن با چه سرعتی کریستالیزه می‌شود؟

عسل آویشن زمان کریستالیزاسیون متوسطی دارد، چند ماه پس از برداشت، و کریستال‌های ریز تا متوسط تشکیل می‌دهد. رنگ آن نیز تغییر کرده و روشن‌تر می‌شود، به رنگ کهربایی روشن با ته‌رنگ زرد برای انواع روشن‌تر یا زرد تیره‌تر با ته‌رنگ قهوه‌ای برای انواع تیره‌تر.

 عسل آویشن چه طعم و بویی دارد؟

عسل آویشن بسیار معطر است، با شیرینی متوسط و طعم و بوی قوی و ماندگار. پروفایل طعمی آن غنی است و شامل نت‌های تند-فلفلی، رزینی و گیاهی است. سایر رایحه‌های شناسایی‌شده در عسل شامل نت‌های گلی، به‌ویژه در انواع ایتالیایی، و همچنین پس‌مزه میخک، فلفلی یا حتی شرابی است. به‌طور کلی، پروفایل طعمی پیچیده، غنی، معطر، گیاهی و قوی است.

 فواید سلامتی عسل آویشن

خواص این نوع عسل آن را برای مشکلات مختلفی مانند خستگی، آکنه یا گاستریت مفید می‌سازد، اما تمرکز اصلی عسل بر بهبود سلامت سیستم گوارشی و تنفسی است.

در ادامه، ۸ دلیل برای مفید بودن عسل آویشن برای شما ، آورده شده است:

۱) عمل ضدباکتریایی قوی 

گیاه آویشن به دلیل غنی بودن از روغن‌های ضروری، گیاهی معطر است. این روغن‌های ضروری نه‌تنها ترکیبات طعم‌دهنده هستند، بلکه اثرات ضدمیکروبی و ضدقارچی چشمگیری نیز دارند. عطر قوی عسل نیز نشان‌دهنده وجود چنین ترکیبات ضدمیکروبی است که عمل ضدباکتریایی آن را توجیه می‌کند. علاوه بر این، آویشن، مانند اکثر عسل‌ها، حاوی یک ضدباکتری طبیعی مهم به نام پراکسید هیدروژن است که عمدتاً مسئول کاهش تعداد باکتری‌ها و جلوگیری از گسترش آن‌هاست.

عناصر دیگری که عمل ضدباکتریایی عسل را توجیه می‌کنند، pH اسیدی و محتوای رطوبت پایین آن هستند که هر دو به کاهش بار باکتریایی و مهار عفونت کمک می‌کنند. عسل آویشن و سایر عسل‌ها در درمان عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا، رینوسینوزیت، برونشیت و علائم آن‌ها، چه گلودرد، سرفه بی‌وقفه یا بی‌اشتهایی، کمک بزرگی هستند، زمان بهبود زخم را تسریع می‌کنند و حتی به دلیل عمل ضدباکتریایی قوی، آکنه را کاهش می‌دهند.

۲) کمک به تسکین سرفه 

عسل آویشن قوام غلیظی دارد و آرام‌بخش است، که به مهار رفلکس سرفه کمک کرده و سرفه را تسکین می‌دهد. علاوه بر این، افزودن آن به چای گرم می‌تواند به دفع خلط کمک کند، ترکیبی که خواص خلط‌آور ملایمی به آن می‌بخشد. افزودن آب‌لیمو یا انتخاب چای قابض‌تر می‌تواند اثر خلط‌آور را افزایش دهد (برای مثال، چای آویشن و لیمو).

۳) تسکین طبیعی گلودرد 

قوام چسبناک و شیرین-چسبنده عسل به آن اجازه می‌دهد به پوشش گلو بچسبد و لایه‌ای محافظ تشکیل دهد که به بهبود مخاط تحریک‌شده کمک می‌کند. علاوه بر این، عمل ضدباکتریایی آن به کاهش بار باکتریایی در صورت وجود عفونت در گلو کمک می‌کند. اما برای اثربخشی عسل، باید خام و بدون حرارت باشد و حداقل یک ساعت پس از مصرف از خوردن یا نوشیدن چیزی اجتناب کنید و این درمان را چندین بار در روز تکرار کنید.

۴) مفید برای گاستریت 

عسل آویشن ممکن است با اعمال اثر آرام‌بخش بر پوشش معده تحریک‌شده، به بهبود گاستریت کمک کند. این اثر به عمل ضدباکتریایی و قوام غلیظ طبیعی عسل نسبت داده می‌شود که ممکن است اثر آرام‌بخش و ضدالتهابی بر پوشش معده داشته باشد. توصیه می‌شود یک قاشق غذاخوری عسل خام و بدون حرارت صبح ناشتا مصرف شود و خوردن یا نوشیدن حداقل به مدت یک ساعت به تعویق بیفتد.

با این حال، گاستریت یک مشکل پزشکی جدی است و مصرف عسل تنها یک رویکرد درمانی جایگزین و مکمل است. اگرچه به‌نوبه‌خود مؤثر است، جایگزین رژیم غذایی سخت (بیشتر بخوانید درباره غذاهای مناسب و نامناسب برای گاستریت) و سایر توصیه‌های پزشکی نمی‌شود، بنابراین حتماً به پزشک مراجعه کنید.

عسل آویشن
عسل آویشن

۵) منبع ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی 

عسل آویشن با محتوای سخاوتمندانه قندهای طبیعی و مقادیر کمی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و سایر عناصر با ارزش غذایی مانند گرده یا موم زنبور، مغذی است و می‌تواند افزودنی سالمی به رژیم غذایی محسوب شود. برخی از مواد مغذی موجود در عسل شامل ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، سدیم و مقدار بسیار کمی منیزیم، مس، آهن و روی است.

۶) اثرات انرژی ‌زایی عسل آویشن

عسل آویشن یک تونیک طبیعی است که سطح انرژی خوب را بازمی‌گرداند، با خستگی مبارزه می‌کند، به بازگرداندن اشتها کمک می‌کند و از هیپوگلیسمی جلوگیری می‌کند. یک قاشق غذاخوری می‌تواند انرژی برای ۱۵ دقیقه یا بیشتر فراهم کند.

۷) خواص ایمونومدولاتوری 

مانند سایر انواع عسل، آویشن نیز حاوی گرده است، گاهی در مقادیر بسیار بالا (تا ۹۰ درصد). تحقیقات نشان داده که گرده دارای خواص ایمونومدولاتوری است و پاسخ سیستم ایمنی را بهبود می‌بخشد، برای مثال، با افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون. به عبارت دیگر، مصرف عسل تأثیرات مثبتی بر پاسخ سیستم ایمنی ما دارد، مشروط بر اینکه به آن حساسیت نداشته باشیم.

 واکنش‌های آلرژیک

گرده موجود در عسل آویشن هم خوب است و هم بد. خوب است زیرا سیستم ایمنی را برای پاسخ بهتر به باکتری‌ها و سایر عوامل بیماری‌زا تحریک می‌کند. در عین حال، بد است زیرا افراد با سیستم ایمنی بیش‌فعال ممکن است به این نوع خاص گرده حساسیت داشته باشند و در صورت مصرف عسل، خطر واکنش آلرژیک بالقوه تهدیدکننده زندگی را داشته باشند. احتمال دیگر، حساسیت به عناصر دیگر در عسل است، نه گرده، بلکه آنزیم‌های ترشح‌شده توسط زنبورهای عسل برای تولید عسل. در این مورد، فرد حساس باید از تمام انواع عسل و سایر محصولات زنبور (ژل رویال، نان زنبور و غیره) اجتناب کند.

۸) منبع آنتی‌اکسیدان‌های قوی 

هرچه عسل تیره‌تر باشد، محتوای آنتی‌اکسیدانی آن بیشتر است. عسل آویشن حاوی مقادیر خوبی از پلی‌فنول‌های آنتی‌اکسیدانی، به‌ویژه فلاونوئیدها، و همچنین کاروتنوئیدها است که همگی از سلول‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کرده و به پیشگیری از بیماری‌های جدی‌تر ناشی از استرس اکسیداتیو مانند سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی و بیماری‌های التهابی کمک می‌کنند.

 نتیجه‌ گیری

عسل آویشن عسلی با طعم قوی و رایحه گلی-گیاهی است که چندین فایده سلامتی چشمگیر دارد. به بهبود زخم، تسکین سرفه، کاهش ناراحتی گلودرد، انرژی‌زایی و آنتی‌اکسیدانی کمک می‌کند. می‌توان از آن به‌عنوان غذا یا به‌صورت موضعی روی پوست برای لک‌ها، قرمزی یا آکنه استفاده کرد. برای بهترین نتایج، عسل باید خام، بدون حرارت و فیلترنشده باشد. فرآوری عسل با حرارت برای مایع کردن، فیلتر کردن تمام عناصر مغذی یا نگهداری در شرایط نامناسب می‌تواند به شدت خواص مفید آن را تحت تأثیر قرار دهد.

نوشته : Marius Lixandru

165465465484-156546546544

از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان سودمند بوده باشد. اگر در خصوص این مقاله تجربه یا نظر خاصی دارید لطفا جهت بهره برداری دیگران آنرا در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

⭐️ به مقالات ما امتیاز بدهید! با دادن ستاره، نظرتان را ثبت کنید و به دیگر بازدید کنندگان کمک کنید تا بهترین مقالات را سریع‌تر پیدا کنند.

برای دیدن مقاله اصلی اینجا کلیک کنید

ترجمه این مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان صورت گرفته است.

این پست چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 2

تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهد.

1 دیدگاه دربارهٔ «عسل آویشن ؛ خواص و فواید»

  1. عسل آویشن کوه‌های زاگرس بوش رزینی و گرم داره، مثل اینكه تو جنگل آویشن راه رفتی. شیرینیش متعادله، ولی اون تندی آخرش آدمو بیدار می‌کنه. با چای دم‌کرده آویشن می‌خورم، حس داروی طبیعی می‌ده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
از همراهی شما بسیار سپاسگزاریم

لطفا خطاهای علمی و نگارشی مقاله مطالعه شده خود را به ما اطلاع دهید تا در صورت تایید بررسی،اصلاح و بروزرسانی گردد،به جهت تسهیل تنها عنوان و توضیحات گزارش ضروری می باشد.