1531565-51654
1404/08/11
25524
5
(2)
زنبور عسل روی شکوفه سیب
زمان مطالعه : 7 دقیقه
عسل شکوفه سیب نوعی عسل تک‌گل نادر و بهاری از شهد گل‌های درخت سیب است که با رنگ طلایی روشن، طعم میوه‌ای ملایم، عطر گل‌دار و کریستالیزاسیون سریع مشخص می‌شود. خواص اصلی شامل ضدباکتریایی (پراکسید هیدروژن و pH اسیدی)، ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی، پرو‌بیوتیک، ادرارآور و انرژی‌زا است.
آنچه در این مقاله خواهید خواند!
0 نفر این پست را پسندیدند
علامت گذاری مقاله

عسل شکوفه سیب؛ خواص درمانی نادر و فواید آن

عسل شکوفه سیب یکی از نادرترین انواع عسل است؛ نوعی عسل تک‌گل با طعم عالی که دارای چندین خاصیت مفید و اثرات درمانی می‌باشد. این عسل بهاری است، یکی از اولین عسل‌هایی که تولید می‌شود و زنبورهای عسل از آن برای تغذیه فرزندان خود استفاده می‌کنند. هر سال در مقادیر بسیار کمی برداشت می‌شود، اما با این حال به دلیل طعم معطر ساخته‌شده از نت‌های طعمی منحصربه‌فرد و همچنین فواید درمانی، بسیار مورد قدردانی قرار می‌گیرد.

عسل شکوفه سیب خام و فرآوری‌نشده شناخته‌شده برای داشتن خواص ضدباکتریایی، آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ادرارآور است. استفاده از آن در موارد عفونت‌های مجاری تنفسی، ناراحتی گوارشی، حتی گاستریت، آکنه، اگزما و خستگی تشویق می‌شود.

 عسل شکوفه سیب چیست؟

عسل شکوفه سیب نوعی عسل تک‌گل است که از شهد گل‌های شکوفه سیب و به طور اتفاقی گرده آن تولید می‌شود. از نظر فنی، عسل شکوفه سیب تک‌گل (یونی‌فلورال یا واریتال) است، به این معنا که بیشتر شهد مورد استفاده در تولید آن از گل‌های سیب می‌آید و تنها درصد کمی از سایر گونه‌های گیاهی گل‌دار.

برای مثال، گلابی، آلو یا گیلاس تقریباً همزمان با درختان سیب شکوفا می‌شوند، بنابراین غیرمعمول نیست که عسل شکوفه سیب حاوی مقداری شهد و گرده از این گونه‌ها نیز باشد، اما نه زیاد.

آیا عسل شکوفه سیب چندگل یا تک‌گل است؟

شما فکر می‌کنید اگر عسل شکوفه سیب بخرید، باید دقیقاً عسلی باشد که عمدتاً از شهد شکوفه‌های درخت سیب ساخته شده است. اما همیشه این‌طور نیست. اگر برچسب روی شیشه عسل شکوفه سیب شما چندگل را نشان دهد، در واقع به این معناست که واقعاً عسل شکوفه سیب واقعی نیست. برای اینکه عسلی تک‌گل برچسب بخورد، بیشتر شهد این نوع عسل باید از یک گونهٔ گل‌دارِ واحد به ‌دست آید ، اغلب همان که با افتخار روی جلوی برچسب لیست شده است، هرچند ممکن است مقادیر کمی شهد از منابع دیگر نیز داشته باشد.

عسل شکوفه سیب نوعی نادر از عسل است که تولید آن دشوار و یافتنش سخت است.

برای اینکه عسل شکوفه سیب شما خالص باشد، برچسب باید تک‌گل را نشان دهد تا تضمین کند که حاوی شهد بیشتری از گل‌های سیب نسبت به سایر گونه‌های گیاهی گل‌دار همزمان و در همان منطقه با درختان سیب است. با این حال، اگر برچسب چندگل را نشان دهد، می‌تواند به این معنا باشد که عسل شما حاوی شهد بیشتری از منابع غیر از گل‌های سیب است، یعنی عسل شکوفه سیب واقعی نیست.

عسل شکوفه سیب واقعی تک‌گل است، اما بسیاری از عسل‌های شکوفه سیب در واقع عسل‌های چندگل با شکوفه سیب هستند. بنابراین برچسب را بخوانید تا بفهمید عسل شما واقعی است یا نه و اگر ممکن است، فقط عسل گواهی‌شده بخرید.

شاید دوست داشته باشید مقاله ای در خصوص « آیا عکاربرد موضعی عسل در درمان زخم های سوختگی » را مطالعه کنید 🌷

بنر 1 تبلیغات وبلاگ

 ظاهر عسل شکوفه سیب چگونه است؟

عسل شکوفه سیب عموماً عسلی با رنگ بسیار روشن است، دقیق‌تر بگوییم شفاف، طلایی کم‌رنگ یا کهربایی روشن (یعنی قهوه‌ای طلایی روشن). به عسل اقاقیا فکر کنید. با این حال، بسته به مقدار منابع شهد دیگر، رنگ آن ممکن است به سمت طلایی تیره‌تر یا کهربایی گرایش پیدا کند – به یاد داشته باشید که عسل‌های تک‌گل حاوی یک منبع شهد单一 نیستند، بلکه یک منبع غالب و مقادیر کمتری از چند منبع دیگر دارند.

همچنین، گونه‌هایی از درخت سیب وجود دارند که در تابستان به جای بهار شکوفا می‌شوند (اوت به جای آوریل تا مه که بیشتر انجام می‌دهند) و شهد خاص آن‌ها ممکن است رنگدانه تیره‌تری به عسل بدهد، هرچند رنگ عمدتاً تحت تأثیر حضور و مقدار انواع دیگر شهدهایی است که زنبورهای عسل ممکن است همراه با شهد شکوفه سیب جمع‌آوری کرده باشند.

 طعم و بوی عسل شکوفه سیب

عسل شکوفه سیب طعم و بوی چگونه دارد؟ این نوع عسلی خوشمزه، با شیرینی متوسط و معطر دلپذیر با نت‌های طعمی ظریف و عطر گل‌دار-میوه‌ای ملایم است. عسل شکوفه سیب شدت طعم متوسط دارد و با عطر میوه‌ای و پس‌طعم شیرین ظریف یادآور سیب برجسته می‌شود. به طور کلی، این عسل احساسی از لطافت و کیفیت بالا بر جای می‌گذارد. مشاهده شده که عسل زمان کریستالیزاسیون نسبتاً سریعی دارد.

 فواید عسل شکوفه سیب برای سلامتی چیست؟

این نوع خاص بیشتر به دلیل طعم دلپذیرش نسبت به فواید سلامتی‌اش قدردانی می‌شود. و به دلیل کمیابی، واقعاً تمرکز تحقیقات جامع نبوده است. با این حال، عسل شکوفه سیب تقریباً همان خواص سایر عسل‌ها را دارد و فواید مشابهی برای سلامت ارائه می‌دهد.

۱) عمل ضدباکتریایی طبیعی

عسل شکوفه سیب حاوی عامل ضدباکتریایی طبیعی به نام پراکسید هیدروژن است، اما همچنین ذرات گرده با اثرات اثبات‌شده تقویت‌کننده سیستم ایمنی و pH اسیدی و محتوای رطوبت پایین که رشد باکتری‌ها را کاملاً دلسرد می‌کند. همه این عناصر ترکیب‌شده عمل ضدباکتریایی عسل را با کاهش فعال تعداد باکتری‌ها و مهار رشد آن‌ها تضمین می‌کنند.

 فواید عسل شکوفه سیب

۲) مفید برای سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونت‌های تنفسی

عسل شکوفه سیب خام و فرآوری‌نشده (غیرپاستوریزه، غیرفیلترشده، غیرگرم‌شده) می‌تواند به عنوان درمان طبیعی برای عفونت‌های مجاری تنفسی خورده شود. عمل ضدمیکروبی و ضدالتهابی آن نه تنها به مبارزه با عفونت کمک می‌کند، بلکه علائم را مدیریت کرده و زمان بهبودی را بهبود می‌بخشد. با این حال، اگر به گرده گل سیب یا زنبورهای عسل آلرژی دارید، از خوردن عسل یا هر عسلی اجتناب کنید زیرا خطر جدی شوک آلرژیک وجود دارد.

۳) تسکین گلو درد و آرام کردن سرفه

عسل خام و فرآوری‌نشده می‌تواند پس از وعده‌های غذایی خورده شود تا تحریک گلودرد و سرفه را آرام کند. عناصر ضدباکتریایی و ضدالتهابی موجود در آن مستقیماً روی پوشش گلو عمل کرده، التهاب و ناراحتی را کاهش داده و از تحریک بیشتر محافظت می‌کند. برای اینکه اثرات خود را تولید کند، باید از خوردن و نوشیدن برای یک ساعت پس از مصرف عسل اجتناب شود. همچنین، اگر آن را به چای اضافه می‌کنید، به یاد داشته باشید چای را تا دمای اتاق خنک کنید قبل از مخلوط کردن عسل، زیرا گرما عناصر مفید در آن را نابود می‌کند. به همان اندازه مهم، عسل را بدون رضایت پزشک به کودکان کوچک ندهید.

۴) خواص ضدالتهابی

عناصر مختلف با عمل ضدالتهابی در عسل شکوفه سیب به طیف گسترده استفاده‌های آن کمک می‌کند، از کمک در درمان عفونت‌های مجاری تنفسی، کاهش ناراحتی گلودرد تا آرام کردن ناراحتی گوارشی و التهاب پوشش معده در گاستریت.

۵) دارای خواص پروبیوتیک و می‌تواند ناراحتی گوارشی را آرام کند

قندهای طبیعی در عسل شکوفه سیب باکتری‌های خوب در دستگاه گوارش ما را تغذیه کرده، به عنوان پروبیوتیک طبیعی عمل کرده و به سلامت گوارشی کمک می‌کند. مصرف‌شده با معده خالی، گفته می‌شود به آرام کردن ناراحتی گوارشی، از جمله ناراحتی ناشی از گاستریت، کمک کرده و اشتها را تحریک می‌کند، اما اثرات آن باور بر خفیف بودن است.

۶) مفید برای گاستریت ، تسکین تحریک معده

خوردن عسل به طور کلی با معده خالی در صبح و به تعویق انداختن خوردن یا نوشیدن هر چیزی برای حداقل یک ساعت پس از آن باور بر کمک به درمان گاستریت است. گفته می‌شود عسل نوعی پوشش محافظ روی پوشش معده تحریک‌شده تشکیل می‌دهد، از التهاب بیشتر جلوگیری کرده و در مورد برخی انواع خاص، حتی پوشش معده را به بازسازی خود تشویق می‌کند.

گرده افشانی زنبور عسل روی شکوفه های سیب

۷) منبع ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات زیست فعال (bioactive)

مانند سایر عسل‌ها، عسل شکوفه سیب نیز حاوی مقادیر کمی از چندین ویتامین ضروری و مواد معدنی غذایی است، به ویژه ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن، روی و دیگران، اما همچنین عناصر دیگر با ارزش غذایی مانند ذرات گرده با اثرات تقویت‌کننده ایمنی، آنتی‌اکسیدان‌ها با عمل ضدپیری، آنزیم‌های منحصربه‌فرد زنبور عسل، ذرات موم زنبور، پروپولیس و غیره. عسل خام، فرآوری‌نشده، غیرفیلترشده اما عمدتاً غیرگرم‌شده بیشترین فواید را دارد و هر شکلی از پردازش از عمل درمانی آن کم می‌کند.

۸) عالی برای رفع خستگی و قند خون پایین

مانند سایر عسل‌ها، عسل شکوفه سیب نیز اثرات تونیک و انرژی‌زا دارد که عمدتاً مدیون محتوای قندهای طبیعی و تا حدی کمتر، ارزش غذایی آن است. در مقادیر محدود، می‌تواند ابزار بسیار مفیدی در مبارزه با خستگی و جلوگیری از سطوح قند خون پایین (هیپوگلیسمی) و سطوح انرژی پایین باشد. با این حال، افراد دیابتی باید ابتدا با پزشک خود مشورت کنند تا بدانند آیا می‌توانند عسل بخورند یا نه و مهم‌تر، چقدر عسل می‌توانند یکباره مصرف کنند.

۹) خواص ادرار آور و احتمالاً  کاهش ‌دهنده  کلسترول

گفته شده این نوع خاص عسل اثرات ادرارآور خفیف با عمل مفید روی عملکرد کلیه دارد. گزارش‌هایی نیز از کمک عسل به کاهش سطوح کلسترول خون بالا وجود داشته، اما هیچ‌کدام از این فواید هنوز علمی اثبات نشده است.

۱۰) فواید عالی برای پوست

عسل شکوفه سیب خام و فرآوری‌نشده درمان طبیعی عالی برای مسائل مختلف پوستی است. اعمال منظم آن می‌تواند منافذ را از ناخالصی‌ها پاک کرده و سبوم را برطرف کند، منبع غذا برای باکتری‌های باعث آکنه را حذف کرده و thus به کاهش جوش‌های آکنه و به حداقل رساندن اثرات شرط کمک کند. علاوه بر این، به عنوان عسلی با رنگ روشن، آن را عالی برای tone پوست ناهموار می‌دانم و همزمان پوست را درخشان‌تر و سالم‌تر به نظر می‌رساند. همچنین پیشنهاد شده که عسل شکوفه سیب می‌تواند به پوست حساس، درماتیت و اگزما کمک کند و فواید ضدپیری اعمال کند.

 نتیجه ‌گیری

به طور کلی، عسل شکوفه سیب عسلی واریتال با عمل خصوصاً مفید روی سلامت انسان است. عمل درمانی آن از جلوگیری از هیپوگلیسمی و مدیریت خستگی تا آرام کردن سرفه، تسکین گلودرد یا سایر علائم عفونت‌های مجاری تنفسی گسترش می‌یابد. ظاهراً برای مشکلات معده، مسائل پوستی و التهاب مفید است و به سیستم‌های گوارشی، تنفسی و حتی ایمنی سود می‌رساند. با این حال، همیشه عسل گواهی‌شده از منابع معتبر انتخاب کنید، برچسب را برای اطلاعات چک کنید و به یاد داشته باشید که بهترین فواید را با خوردن عسل خام و غیرگرم‌شده به دست می‌آورید، مشروط بر اینکه به آن آلرژی نداشته باشید.

نوشته : Marius Lixandru

165465465484-156546546544

از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان سودمند بوده باشد. اگر در خصوص این مقاله تجربه یا نظر خاصی دارید لطفا جهت بهره برداری دیگران آنرا در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

⭐️ به مقالات ما امتیاز بدهید! با دادن ستاره، نظرتان را ثبت کنید و به دیگر بازدید کنندگان کمک کنید تا بهترین مقالات را سریع‌تر پیدا کنند.

برای دیدن مقاله اصلی اینجا کلیک کنید

ترجمه این مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان صورت گرفته است.

این پست چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهد.

1 دیدگاه دربارهٔ «عسل شکوفه سیب؛ خواص درمانی نادر و فواید آن»

  1. تحلیل علمی خواص پری‌بیوتیک عسل شکوفه سیب بر میکروبیوم روده تأثیر مثبت دارد و به تعادل گوارشی کمک می‌کند. ادعای کاهش کلسترول نیاز به تحقیقات بالینی دارد، اما منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی آن برای خستگی مزمن ارزشمند است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
از همراهی شما بسیار سپاسگزاریم

لطفا خطاهای علمی و نگارشی مقاله مطالعه شده خود را به ما اطلاع دهید تا در صورت تایید بررسی،اصلاح و بروزرسانی گردد،به جهت تسهیل تنها عنوان و توضیحات گزارش ضروری می باشد.