صفحه اصلی » مبانی زنبورداری » مدیریت زنبورداری » تغذیه کلنی » نقش سویا در تغذیه زنبور عسل
سویا در تغذیه زنبور عسل
زمان مطالعه : 2 دقیقه
برای تغییر اندازه فونت دلخواه بر روی هر کدام از حروف کنار کلید نمایید »»

سویا به دلیل جذابیت برای زنبور عسل‌، سهولت تهیه، قیمت مناسب و میزان پروتئین بالا در تهیه جیره غذایی برای زنبور عسل مورد استفاده زیادی دارد.

آنچه خواهید خواند!
0 نفر این پست را پسندیدند

نقش سویا در تغذیه زنبور عسل

از نظر ویتامین‌های گروه B فقیر است به همین دلیل در هنگام تهیه جیره‌های پایه سویا همیشه از مخمر هم استفاده می‌شود. این محصول را می‌توان به تنهایی نیز استفاده کرد ولی معمولاً آن را به عنوان ماده خوراکی پایه در نظر گرفته و مواد دیگری با نسبت‌های کم به آن می‌افزایند. این محصول را به روشها و منظورهای مختلفی فرآوری می‌شود و محصولات مختلفی از آن بدست می‌آید.

انواع کنجاله سویا‌، انواع سویاهای مصرف انسانی با مقادیر مختلفی از پروتئین‌، دانه کامل سویا و… ولی تمام فرآورده‌های حاصل از این محصول ارزش برابری ندارند. حتی سویاهای کارخانه‌های مختلف با همدیگر فرق دارند. مثلاً کنجاله سویایی که چربی آن با استفاده از حلال گرفته شده است دارای بقایای هگزان می‌باشند که برای زنبور عسل سمی است. وقتی سویا در فرآیند تولید حرارت داده می‌شود‌، ممانعت کننده‌های آنزیم هضم کننده پروتئین آن از بین می‌رود. این مواد شیمیایی مانع از هضم پروتئین می‌شوند. از سوی دیگر اگر حرارت داده بیش از اندازه باشد پروتئین‌های سویا تخریب می‌شود. تازه بودن سویا مسئله مهمی است زیرا سویاهای کهنه برای زنبور عسل سمی است.

نباید بیشتر از ۶ ماه از تولید سویا گذشته باشد. در زیر درباره انواع سویا توضیح داده می شود:

کنجاله سویا که چربی آن با استفاده از حلال استخراج شده است:

بعد از این فرآیند کنجاله باقیمانده حاوی فقط ۱ درصد روغن خواهد بود‌، ولی ممکن است مقداری روغن استخراج شده مجدداً به کنجاله برگردانده شوند. اغلب سویاهای موجود در بازار از این نوع می‌باشد. دارای مقدار زیادی (۵۰ درصد) پروتئین بوده و یکی از ارزانترین مواد دخوراکی است‌. مشکل اصلی آن همانطور که ذکر شد دارا بودن بقایای هگزان است که برای زنبور عسل سمی است.

کنجاله سویا که چربی آن با استفاده از حلال استخراج نشده است:

برای از بین بردن مواد ضد تغذیه‌ای آن حرارت داده می‌شود. بسته به مقدار حرارت داده شده‌، پروتئین ممکن است تا حدی تخریب شده و از دسترس خارج شود. قبل از حرارت دادن چربی آن با فشار مکانیکی خارج می‌گردد. این تنها روش غیر شیمیایی برای تولید کنجاله سویای با پروتئین بالا می‌باشد. از نظر تغذیه‌ای کمترین مواد ضد تغذیه‌ای را دارد و از این نظر به کنجاله سویای روش حلالی ارجحیت دارد. این محصول دارای ۴ تا ۶ درصد چربی است که مطابق نیاز زنبور عسل است.

منبع: تغذیه تحریکی زنبور عسل (علمی، محسن )
کپی لینک کوتاه مقاله
برچسب ها
مقالات مرتبط
زنبور نر

ظاهر، نقش‌ها و فواید زنبور نر چیست؟

جمع آوری شهد و گرده توسط زنبور کارگر

۱۱ وظیفه حیاتی زنبور کارگر در کندو

تفاوت‌های کلیدی میان زنبورهای نر و زنبورهای کارگر

۱۰ تفاوت کلیدی زنبور نر در برابر زنبور کارگر

ایجاد التهاب با نیش زنبور

حساسیت ها به نیش زنبور عسل

توجیه زنبورداران در زنبورستان

اشتباهات رایج زنبورداران مبتدی و راهنمای پیشگیری از آن‌ها

ردیفی از کندوهای زنبور عسل به رنگ‌های زرد، آبی و سفید در کنار مزرعه‌ای پر از گل‌های زرد.

۱۳ نکته مهم برای تعیین مکان مناسب کندو

زنبوردار در حال کار در مزرعه آفتابگردان

چه زمانی باید به کندو طبقه اضافه کرد؟

بازرسی کندو توسط زنبوردار

6 دلیلی برای اینکه، چرا کندو من عسل ندارد

یک زنبوردار در حال بازرسی کندوی زنبورعسل

آموزش بازرسی کندو به همراه چک لیست رایگان

بازرسی کندو

نکاتی برای پیدا کردن ملکه زنبور عسل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

001
ارجان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سویا در تغذیه زنبور عسل
پیمایش به بالا