1531565-51654
1404/07/19
24663
5
(3)
زمان مطالعه : 5 دقیقه
شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) برای زنبورهای عسل بی‌خطر است، زیرا آن‌ها فروکتوز موجود در شهد و عسل را به‌خوبی هضم می‌کنند. HFCS، مشابه شکر، حاوی ۵۵٪ فروکتوز است، اما فاقد ویتامین‌ها، مواد معدنی و گرده عسل است که برای سلامت و ایمنی زنبورها ضروری‌اند. هیدروکسی‌متیل‌فورفورال (HMF) در HFCS کهنه یا در دمای بالا ممکن است تشکیل شود. هرچند HFCS می‌تواند مکمل غذایی باشد، عسل به دلیل مواد مغذی، گزینه بهتری برای تغذیه زنبورهاست.
آنچه در این مقاله خواهید خواند!
0 نفر این پست را پسندیدند
علامت گذاری مقاله

تأثیر شربت ذرت فروکتوز بالا بر سلامت زنبورهای عسل

در مورد شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) شایعات و اطلاعات نادرست زیادی وجود دارد، از جمله اینکه آیا این ماده برای زنبورهای عسل مضر است یا خیر. برای روشن شدن موضوع، پژوهشی انجام دادم تا نظر کارشناسان را در مورد این ماده غذایی رایج در آمریکا جویا شوم. نتیجه را در قالب یک پرسش و پاسخ کوتاه ارائه می‌کنم.

پرسش: تفاوت بین شربت ذرت معمولی و شربت ذرت با فروکتوز بالا چیست؟

پاسخ: شربت ذرت معمولی، که به نام شربت گلوکز نیز شناخته می‌شود، از سال ۱۸۱۲ مورد استفاده قرار گرفته است. اگرچه روش‌های تولید آن در طول زمان تغییر کرده، اما این شربت با افزودن آنزیم‌ها به نشاسته ذرت تولید می‌شود و تقریباً ۱۰۰٪ گلوکز است.

شربت ذرت با فروکتوز بالا از اوایل دهه ۱۹۷۰ در دسترس قرار گرفت. این شربت با پردازش شربت ذرت معمولی با آنزیم‌های اضافی تولید می‌شود که بخشی از گلوکز را به فروکتوز تبدیل می‌کنند. رایج‌ترین نوع آن شربت ذرت با فروکتوز بالا  55 است که ۵۵٪ فروکتوز دارد. نوع شربت ذرت با فروکتوز بالا  90 که ۹۰٪ فروکتوز است نیز وجود دارد، اما به‌ندرت استفاده می‌شود.

شربت ذرت معمولی اغلب با شربت ذرت با فروکتوز بالا  اشتباه گرفته می‌شود، که این اشتباه تأسف‌بار است زیرا این دو ماده یکسان نیستند.

پرسش: چه زمانی و چرا شربت ذرت با فروکتوز بالا به یک ماده غذایی محبوب تبدیل شد؟

پاسخ: شربت ذرت با فروکتوز بالا در طول کمبود شکر در دهه ۱۹۷۰ محبوب شد. در نبود منابع مطمئن شکر، شرکت‌های تولید مواد غذایی به شیرین‌کننده‌ای روی آوردند که می‌توانستند از ذرت تولید داخلی تهیه کنند.

هر دو نوع شربت ذرت در پخت‌وپز استفاده می‌شوند. به طور کلی، شربت ذرت به عنوان شیرین‌کننده و غلیظ‌کننده به کار می‌رود. همچنین به دلیل حفظ رطوبت، به تازگی محصولات پخته‌شده کمک می‌کند. علاوه بر این، شربت ذرت با فروکتوز بالا برای جلوگیری از کریستالیزه شدن در برخی محصولات استفاده می‌شود. همان‌طور که زنبورداران می‌دانند، عسل با مقدار زیاد فروکتوز دیرتر کریستالیزه می‌شود، در حالی که عسل با گلوکز بالا ممکن است به سرعت کریستالیزه شود.

پرسش: شربت ذرت با فروکتوز بالا  چگونه از شکر متفاوت است؟

پاسخ: شکر دانه‌ای (گرانوله) شامل ۵۰٪ فروکتوز و ۵۰٪ گلوکز است. این دو مولکول به هم متصل شده و دی‌ساکارید ساکارز را تشکیل می‌دهند. ساکارز به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان و در شهد یافت می‌شود.

شربت ذرت با فروکتوز بالا شامل ۵۵٪ فروکتوز و مابقی گلوکز است. با این حال، برخلاف شکر، این دو مولکول به هم متصل نیستند و به صورت جداگانه باقی می‌مانند.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله « نیاز زنبورها به پروتئین؛ کلید تغذیه و سلامت کلنی » را مطالعه کنید 🌷

بنر 1 تبلیغات وبلاگ

پرسش: چرا شربت ذرت با فروکتوز بالا برای انسان‌ها مضر است؟

پاسخ: طبق گفته کلینیک مایو، شربت ذرت با فروکتوز بالا  به خودی خود از شکر بدتر نیست. وقتی شکر می‌خوریم، دستگاه گوارش ابتدا ساکارز را به فروکتوز و گلوکز تجزیه می‌کند، که دقیقاً همان حالتی است که شربت ذرت با فروکتوز بالا از ابتدا دارد. وقتی این مواد وارد جریان خون می‌شوند، عملاً یکسان هستند. وب‌سایت کلینیک مایو می‌گوید: «در حال حاضر، شواهد کافی برای اثبات اینکه شربت ذرت با فروکتوز بالا نسبت به سایر شیرین‌کننده‌ها کمتر سالم است، وجود ندارد.»

پرسش: چرا برخی پزشکان می‌گویند شکر تصفیه‌شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا برای سلامتی مضر هستند؟

پاسخ: مشکل هر دو نوع شیرین‌کننده به نظر می‌رسد به جزء فروکتوز مربوط باشد. گلوکز به طور مستقیم برای انرژی سلول‌ها در دسترس است یا می‌تواند به صورت گلیکوژن ذخیره شود. اما سلول‌ها نمی‌توانند مستقیماً از فروکتوز استفاده کنند. فروکتوز ابتدا باید توسط کبد به گلوکز تبدیل شود. اگر بلافاصله مورد نیاز نباشد، به صورت چربی ذخیره می‌شود. برخی متخصصان تغذیه معتقدند چون فروکتوز بیشتر به چربی تبدیل می‌شود، باید از غذاهای با فروکتوز بالا اجتناب کرد. با این حال، چون شکر ۵۰٪ و شربت ذرت با فروکتوز بالا ۵۵٪ فروکتوز دارد، اثرات آن‌ها بسیار مشابه است.

پرسش: اما در مورد زنبورها چه؟ آیا شربت ذرت با فروکتوز بالا برای آن‌ها مضر است؟

پاسخ: باید به خاطر داشت که زنبورها پستاندار نیستند. سیستم گوارشی و متابولیکی آن‌ها در بسیاری از جنبه‌ها با ما متفاوت است. منبع اصلی انرژی غذایی زنبورها شهد است—ماده‌ای که از ساکارز، گلوکز، فروکتوز و دیگر قندهای ساده تشکیل شده است.

وقتی زنبورها شهد جمع‌آوری می‌کنند، بخش ساکارز آن بلافاصله توسط غدد بزاقی آن‌ها به فروکتوز و گلوکز تجزیه می‌شود. این قندهای ساده به سایر قندهای موجود در شهد اضافه شده و به صورت عسل ذخیره می‌شوند. همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، برخی از این عسل‌ها بسیار غنی از فروکتوز هستند. زنبورهای عسل برای رژیم غذایی با فروکتوز بالا تکامل یافته‌اند و هیچ اثر منفی از آن نمی‌گیرند—در واقع، به آن نیاز دارند.

صرف‌نظر از میزان فروکتوزی که مصرف می‌کنند ، زنبورهای عسل عمر کوتاهی دارند و به جز زنبورهای زمستانی، اکثر آن‌ها هرگز ذخایر چربی قابل‌ توجهی جمع نمی‌کنند.

شربت ذرت فروکتوز بالا

پرسش: آیا شربت ذرت با فروکتوز بالا حاوی هیدروکسی‌متیل‌فورفورال (HMF) نیست؟

پاسخ: بله، ممکن است حاوی HMF باشد، به‌ویژه اگر کهنه شده یا در دمای بالا نگهداری شود. اما هر چیزی که فروکتوز زیادی داشته باشد، از جمله شربت شکر و عسل، اگر به درستی نگهداری نشود، می‌تواند حاوی HMF باشد.

پرسش: فکر نمی‌کردم شربت ذرت با فروکتوز بالا از ذرت اصلاح‌شده ژنتیکی تولید می‌شود؟

پاسخ: بله، همین‌طور است. هم شربت ذرت با فروکتوز بالا و هم شکر چغندر در آمریکا معمولاً از محصولات اصلاح‌شده ژنتیکی تراریخته (GMO) تولید می‌شوند.

پرسش: پس فکر می‌کنید شربت ذرت با فروکتوز بالا برای زنبورهای عسل بی‌خطر است؟

پاسخ: کمی آرام‌تر پیش برویم. اگرچه باور ندارم شربت ذرت با فروکتوز بالا به خودی خود برای زنبورهای عسل مضر باشد، فکر می‌کنم کمبود عسل می‌تواند مضر باشد. رژیم غذایی که عمدتاً از شربت ذرت با فروکتوز بالا  تشکیل شده باشد، فاقد ویتامین‌ها، مواد معدنی، گرده و ریزمغذی‌هایی است که در عسل یافت می‌شوند. این مواد اضافی به زنبورها کمک می‌کنند تا سیستم ایمنی قوی بسازند، در کنار سایر فواید.

زنبورهای عسل باید عسل بخورند. نقطه. اگر عسل کم دارید یا می‌خواهید غذای مکمل اضافه کنید، فکر می‌کنم شربت ذرت با فروکتوز بالا ، در صورتی که به درستی استفاده شود، می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد.

165465465484-156546546541

از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان سودمند بوده باشد. اگر در خصوص این مقاله تجربه یا نظر خاصی دارید لطفا جهت بهره برداری دیگران آنرا در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

⭐️ به مقالات ما امتیاز بدهید! با دادن ستاره، نظرتان را ثبت کنید و به دیگر بازدید کنندگان کمک کنید تا بهترین مقالات را سریع‌تر پیدا کنند.

برای دیدن مقاله اصلی اینجا کلیک کنید

ترجمه این مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان صورت گرفته است.

مطالعه کامل مقاله

این پست چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3

تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهد.

1 دیدگاه دربارهٔ «تأثیر شربت ذرت فروکتوز بالا بر سلامت زنبورهای عسل»

  1. داریوش کاظمی

    من فهمیدم که زنبورها فروکتوز رو به‌خوبی هضم می‌کنن، ولی کمبود مواد مغذی در شربت ذرت با فروکتوز بالا نگران‌کننده‌ست. تو کندوهام، بعد از یه دوره استفاده از شربت ذرت، زنبورها ضعیف‌تر شدن. پیشنهاد می‌کنم ترکیبی از عسل و شربت ذرت با فروکتوز بالا رو تست کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
از همراهی شما بسیار سپاسگزاریم

لطفا خطاهای علمی و نگارشی مقاله مطالعه شده خود را به ما اطلاع دهید تا در صورت تایید بررسی،اصلاح و بروزرسانی گردد،به جهت تسهیل تنها عنوان و توضیحات گزارش ضروری می باشد.