تأثیر آب در جیره غذائی زنبور عسل
زمان مطالعه : 2 دقیقه

احتیاج به آب در زنبورعسل بستگی به خشکی هوا، میزان آب از دست داده توسط زنبور ، سیستم دفع و سیستم تنفسی دارد. زنبورعسل مواد دفعی مایع تولید می کند و برای ادامه حیات باید مرتباً آب بیاشامد. زنبورعسل آب خود را یا مستقیم و یا غیر مستقیم از شهد گل تهیه می نماید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند!
0 نفر این پست را پسندیدند

تأثیر آب در جیره غذائی زنبور عسل

 آب حلال بیشتر مواد آلی و نمک ها بوده و برای عمل متابولیسم داخل سلول بدن ضروری می باشد. با توجه به اینکه 150 کندوی زنبورعسل متوسط در فصل گرم سال در عرض سه ساعت حدود 100 لیتر آب را مصرف می کنند، اهمیت مصرف آب برای زنبورعسل روشن می شود. زنبورهای پیش قراول که برای آوردن آب خارج می شوند وجود آب را از روی درصد رطوبت نسبی که در فضای بالای منابع آب موجود است تشخیص می دهند.

اعضای حسی روی بند پنجم شاخک مسئول درک این رطوبت می باشد. زنبورهای عسلی که مسئول جمع آوری آب هستند 70% آب آورده شده را به زنبورانی که این آب را در چینه دان خود ذخیره می کنند داده و بقیه را خود مصرف می کنند.

در آزمایشات دقیق این مسائل در مورد آب آوردن زنبورها مشخص شده است :

  • زنبورهایی که مسئول آوردن آب هستند 56-100 پرواز در روز انجام می دهند.
  • زنبورهای آب آور قبل از انتقال آب به زنبورهای دیگر ابتدا رقص نموده و سپس آب را به 2-3 و گاهی تا 18 زنبور انتقال می دهند.
  • برای تغذ یه و احتیاج 100 لارو 5 زنبور آب آور لازم است.

 زنبوران عسل آب را به چند منظور وارد کندو می کنند. مهمترین استفاده آب جهت رقیق کردن عسل و یا آب شکری است که 50% یا بیشتر مواد جامد دارد. پرورش و تغذیه لاروها در کندو با مقدار آب موجود در کندو رابطه مستقیم دارد. اغلب دانشمندان علم پرورش زنبورعسل معتقدند که آب بیشتر از آنچه تصور می رود اهمیت دارد. شروع پرورش لارو در کندو در اوایل بهار بستگی به وجود آب دارد. همچنین در پائیز سطح پرورش نوزادان در کندوهایی که آب در اختیار دارند 1.5 برابر دیگر کندوهاست. حتی دیده شده است که زنبورهای عسل بدون وجود گرده گل با استفاده از محتویات ازت دار بدن خود مقداری نوزاد پرورش می دهند ولی بدون آب این کار امکان پذیر نیست.

آب جهت تأمین رطوبت داخل کندو و تعدیل درجه حرارت، خصوصاً در تابستان لازم است. این رطوبت جهت باز شدن تخم ها و خشک نشدن لاروها حیاتی است. همچنین آب برای مواقعی که زنبور از غذای جامد و عسل رس کرده تغذیه می کند لازم می باشد. و بالاخره اینکه آب برای فعالیت های متابولیکی داخل بدن همه موجودات زنده از جمله زنبورعسل لازم و ضروری است. بعضی از اختلالاتی که در بهار پیش آمده و علتش را بیماری نوزما می دانند، در واقع به علت کمبود آب می باشد.

منبع: کتاب پرورش زنبورعسل نوشته دکتر عبادی
کپی لینک کوتاه مقاله
برچسب ها
مقالات مرتبط
بازرسی کندو

اهمیت تهویه مناسب کندو در سلامت و بهره‌وری کلنی‌های زنبور عسل

نگهداری کندو زنبور عسل

چگونه عملکرد کندوی زنبور عسل را بهبود بخشیم؟

رفتار غارتگری زنبورها

رفتار غارتگری زنبورها چیست ؟ و چگونه باید آنرا مدیریت کنیم؟

بارگیری و جابه جایی کندوهای زنبورعسل

زنبورداری کوچ‌رو؛ نگاهی علمی به فواید و مضرات جابجایی کندوها

نقش زنبوردار در جلوگیری از گرسنگی کلنی ها

پیامدهای تغییرات اقلیمی برای زنبورها و سایر گونه‌های گرده‌افشان

گرده گل چمع آوری شده بوسیله زنبور عسل

فواید گرده زنبور عسل برای سلامتی و عوارض جانبی

گرده گل جمع آوری شده توسط زنبور عسل

راهنمای جامع برداشت، فرآوری و کاربردهای گرده زنبورعسل برای مبتدیان

بهترین مکان برای قرار دادن کندو

راهنمای جامع انتخاب بهترین مکان برای قرار دادن کندو در مناطق روستایی، شهری و حومه‌ای

نگرانی ها از بقایای شیمیایی و آنتی بیوتیکی در عسل

روش‌های ساده و مطمئن برای آزمایش خلوص و کیفیت عسل

بازرسی کندو توسط زنبوردار

راهکارهای موثر برای افزایش تولید عسل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

001
از کجا سایت ما را بازدید می کنید ؟
پیمایش به بالا