
خواص و فواید عسل اقاقیا
عسل اقاقیا یکی از بهترین انواع عسل است. دو ویژگی عسل اقاقیا را از سایر انواع متمایز میکند: کمآلرژیزا بودن در مقایسه با سایر عسلها و کریستالیزه شدن بسیار کند آن. با افزودن خواص ضدمیکروبی و ضدعفونیکننده، محتوای گرده کم، اثرات درمانی، انرژیزا و آنتیاکسیدانی، محصولی طبیعی و سالم با اثرات دارویی فوقالعاده به دست میآید. با این حال، انتخاب برندهای معتبر و گواهیشده برای جلوگیری از خرید عسل تقلبی که فواید واقعی ندارد، اهمیت دارد.
عسل اقاقیا از چه گل تهیه شده است؟
با وجود نامش، عسل اقاقیا از گرده گلهای درخت اقاقیای کاذب، که به نام سیاهتوسه (Robinia pseudoacacia) نیز شناخته میشود، تولید میشود. این درخت در بسیاری از نقاط جهان گونهای مهاجم است، اما در تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش عالی عمل میکند و برای خاکهای فقیر ایدهآل است، زیرا با کمک ریشههایش نیتروژن را تثبیت کرده و خاک را برای سایر گیاهان غنی میکند. درختان سیاهتوسه در آفتاب کامل بهخوبی رشد میکنند.
درخت سیاهتوسه چه ظاهری دارد؟
درختان Robinia pseudoacacia دارای برگهای پرمانند هستند، به این معنا که برگها مرکب بوده و بهصورت جفت در امتداد یک ساقه سبز نازک رشد میکنند و در انتهای ساقه یک برگچه قرار دارد. برگچههای جوان سبز روشن و درخشان هستند، در حالی که برگچههای بالغ سبز تیرهاند و زیر آنها کمی روشنتر است.
درخت و برگها با خارهایی به شکل مثلثهای کشیده پوشیده شدهاند که هم روی پوست درخت و هم در پایه برگ (قبل از شروع برگچهها) دیده میشوند. این گونه در ماههای مه تا ژوئن شکوفه میدهد و خوشههای زیبایی از گلهای کوچک سفید (گاهی طلایی، صورتی یا بنفش) تولید میکند که از نظر ظاهری بسیار شبیه گلهای لوبیا هستند.
خوشهها ممکن است تا ۲۵ سانتیمتر طول داشته باشند و گلها بوی گلی شیرین دارند. از آنجا که درختان اقاقیا از نظر گیاهشناسی از خانواده حبوبات (مانند نخود و لوبیا) هستند، میوه آنها دانههایی است که در غلافهایی شبیه به غلاف لوبیا قرار دارند. عسل اقاقیا از گرده گلهای اقاقیای کاذب تولید میشود. همچنین، هم گلها و هم دانههای رسیده در نقاط مختلف جهان خورده میشوند. دانهها پوستکنده و جوشانده میشوند، در حالی که گلها در خمیر سرخ شده و بهعنوان دونات اقاقیا، یک خوراکی رایج در رومانی، مصرف میشوند.
پیشنهاد میکنیم مقاله « آیا عسل برای بیماران دیابتی مناسب است؟ » را مطالعه کنید 🌷

عسل اقاقیا چه ظاهری دارد؟
عسل اقاقیا شفاف، زرد کمرنگ و دارای قوام غلیظ، چسبناک و مایع است. با این حال، میزان رطوبت، بارندگی، دما، تعداد گلهای تولیدشده در یک سال و روشهای خاص زنبورداری ممکن است باعث شود عسل کمی تیرهتر به نظر برسد.

فواید سلامتی عسل اقاقیا
عسل اقاقیا برای چه چیزی خوب است؟ این نوع عسل برای تسکین گلو درد در عفونتهای تنفسی به دلیل خواص ضدمیکروبی طبیعی، اصلاح قند خون پایین، افزایش سطح انرژی و همچنین استفاده در مراقبت از پوست مناسب است.
در ادامه، ۷ ویژگی و فایده سلامتی برجسته عسل اقاقیا آورده شده است:
1. خواص ضدعفونیکننده
عسل اقاقیا و بهطور کلی عسل دارای خواص ضدعفونیکننده قوی طبیعی است که رشد باکتریها و سایر عوامل عفونی را مهار میکند. طبق تحقیقات، عسل حاوی هیدروژن پراکسید، یک ضدعفونیکننده طبیعی قوی، است. هیدروژن پراکسید با کمک آنزیمی از گرده به نام کاتالاز و آنزیمی تولیدشده توسط زنبورها به نام گلوکز اکسیداز، که هیدروژن پراکسید را از گلوکز سنتز میکند، تولید میشود. مقدار گلوکز در هر نوع عسل قدرت ضدمیکروبی آن را تعیین میکند. عسل اقاقیا بین ۲۲ تا ۳۸ گرم گلوکز در هر ۱۰۰ گرم عسل دارد.
یکی دیگر از دلایل ضدعفونیکننده بودن عسل اقاقیا، اسیدی بودن آن است که pH پایینی حدود ۳.۵ دارد. این pH پایین رشد باکتریها را مهار میکند، به همین دلیل مصرف عسل به درمان عفونتهای تنفسی که بار باکتریایی قابلتوجهی در گلو دارند کمک میکند و استفاده از آن در بانداژهای استریل بهبود زخم را تسریع میکند. محتوای رطوبت پایین نیز به خواص ضدعفونیکننده آن کمک میکند.
علاوه بر این، این نوع عسل حاوی سایر عناصر ضدمیکروبی مانند پلیفنولها با فعالیت ضدباکتریایی است. غلظت عسل اقاقیا (زیرا عسل رقیق میشود)، محتوای هیدروژن پراکسید و سایر عوامل ممکن است بر خواص ضدعفونیکننده آن تأثیر بگذارد.
2. پتانسیل آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی
عسل خام، رقیقنشده و فرآورینشده یکی از مواد کلیدی در داروی ضدسرطان پدر زاگو همراه با برگهای Aloe arborescens از گیاهان بالای ۴-۵ سال و مشروب تقطیری است. میتوان فرض کرد که پلیفنولهای قوی (مانند اسید گالیک، فلاونوئیدها) در عسل، از جمله اقاقیا، ممکن است تا حدی مسئول این اثرات باشند.
اگرچه این رژیم تأیید پزشکی را دریافت نکرده است ولی تحقیقات نشان دادهاند که آنتیاکسیدانها بهطور کلی خواص مهاری و ضدتکثیری دارند و پیشنهاد شده است که عملکرد آنها میتواند پیشگیری خوبی باشد و احتمالاً خطر سرطان را کاهش دهد.
نویسنده: Marius Lixandru
از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان سودمند بوده باشد. اگر در خصوص این مقاله تجربه یا نظر خاصی دارید لطفا جهت بهره برداری دیگران آنرا در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.
به مقالات ما امتیاز بدهید! با دادن ستاره، نظرتان را ثبت کنید و به دیگر بازدید کنندگان کمک کنید تا بهترین مقالات را سریعتر پیدا کنند.
برای دیدن مقاله اصلی اینجا کلیک کنید
ترجمه این مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان صورت گرفته است.

دسترسی سریع به آخرین مقالات مرتبط :
این پست چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 6
تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
این پست چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 6
تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
این پست چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 6
تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
این پست چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 6
تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.












4 دیدگاه دربارهٔ «خواص و فواید عسل اقاقیا»
عسل اقاقیا رو تو دمنوش میریزم، طعم نوشیدنی رو تغییر نمیده. فهمیدم کریستالیزه شدنش کمه، برای همین همیشه مایع میمونه.
عسل اقاقیا رو صبحها میخورم، انرژی زیادی بهم میده. رنگ زرد روشنش قشنگه و طعمش ملایمه. مقاله نکات خوبی درباره خواصش داشت.
عسل اقاقیا رو تو اسموتی میریزم، طعم گلی ملایمش بینظیره. مقاله گفت کمآلرژیه، برای همین برای من که حساسیت دارم عالیه
عسل اقاقیا رو تو سالاد میوه ریختم، طعمش فوقالعاده بود.