1531565-51654
1404/08/04
25153
5
(3)
زنبورعسل روی خار مریم
زمان مطالعه : 6 دقیقه
عسل خار مریم، از شهد گیاهان بومی مدیترانه، زرد روشن و سریع کریستالیزه است. با خواص ضدباکتریایی، محافظ کبدی و تسکین‌دهنده، گلو درد، گاستریت، هضم و پوست را بهبود می‌بخشد. خام و بدون حساسیت به گرده برای استفاده مناسب است.
آنچه در این مقاله خواهید خواند!
2 نفر این پست را پسندیدند
علامت گذاری مقاله

عسل خار مریم، که به عسل کاردون نیز معروف است، نوعی عسل است که از گیاهان خار مریم بومی منطقه مدیترانه تولید می‌شود. این نوع عسل بسیار مرغوب است و به دلیل طعم و فواید سلامتی‌اش بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. عسل خار مریم گفته می‌شود که اثرات محافظ کبدی دارد، هضم را تحریک می‌کند و اثر محافظتی بر پوشش معده اعمال می‌کند. مانند همه عسل‌ها، یک ضدباکتری طبیعی عالی است که رشد باکتری‌ها را به طور فعال مهار کرده و بار باکتریایی را کاهش می‌دهد، بنابراین برای بهبود علائم عفونت‌های دستگاه تنفسی مانند گلو درد و ظاهر پوست استفاده می‌شود.

در مورد عسل خار مریم ابهامات زیادی وجود دارد. جنبه گیج‌ کننده‌ترین آن ، ترکیب آن است. افراد کمی می‌دانند که این نوع خاص اغلب از چندین نوع گونه خار مریم بومی منطقه مدیترانه به دست می‌آید، از جمله گونه گیاهی به نام Cynara cardunculus یا خار مریم آرتیشو . دومی به عنوان سبزی آشپزی بسیار مورد توجه است و جوانه‌های گل و ساقه‌های برجسته‌تر آن در سراسر ایتالیا، شمال اسپانیا، پرتغال و حتی بخش‌هایی از فرانسه و شمال آفریقا خورده می‌شود. طعم آن شبیه آرتیشو است، به همین دلیل نام جایگزین آن را دارد.

خار مریم چه ظاهری دارد؟

منبع عسل مشهور با همان نام، خار مریم شامل خانواده‌ای از گیاهان گلدار با ظاهر مشابه است که با گل‌های بابونه و آفتابگردان خویشاوند هستند. خار مریم‌ها با برگ‌های خاردار و گاهی ساقه‌های خاردار و سرهای گل مانند جام با ظاهر پف‌دار مشخص می‌شوند. گل‌ها معمولاً بنفش، بنفش قرمز یا اسطوخودوس آبی هستند، اما می‌توانند زرد یا سفید نیز باشند. خار مریم‌ها مانند علف‌های هرز گلدار به نظر می‌رسند و به دلیل طبیعت مهاجم‌شان، در برخی نقاط جهان به عنوان علف هرز درمان می‌شوند. با این حال، شهد و گرده آن‌ها منبع عسل خار مریم خوشمزه است.

عسل خار مریم نوع خاصی است که از شهد و گرده گونه‌های خار مریم بومی و موجود در حوضه مدیترانه تولید می‌شود. عسل خار مریم دقیقاً کجا تولید می‌شود؟ ساردینیا، سیسیل، کالابریا و البا تولیدکنندگان اصلی عسل خار مریم هستند.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله « خواص عسل یونجه: فواید سلامتی و کاربردها » را مطالعه کنید 🌷

بنر 1 تبلیغات وبلاگ

 عسل خار مریم چه ظاهری دارد؟

این عسل معمولاً رنگی شفاف و زرد روشن دارد و هنگام کریستالیزه شدن ظاهری بژ پیدا می‌کند. در مقایسه با عسل اقاقیا، این نوع به سرعت کریستالیزه می‌شود، که نشان‌دهنده محتوای بالاتر گلوکز است.

 عسل خار مریم چه طعمی دارد؟

این عسل با نت‌های گلی شیرین و شدت طعم متوسط برجسته است. با این حال، بسته به نوع شهد خار مریم غالب در عسل، ممکن است طعمی کمی خاکی، چرمی یا بادامی داشته باشد یا پس‌مزه‌ای شبیه آنیس داشته باشد.

 فواید عسل خار مریم چیست؟

عسل خار مریم خام، فرآوری نشده و گرم نشده برای بیماری‌های مختلفی از عفونت‌های دستگاه تنفسی گرفته تا هیپوگلیسمی و آکنه عالی است.

در ادامه، ۹ ویژگی و فایده سلامتی برجسته عسل خار مریم آورده شده است:

1. اثر ضدعفونی‌کننده. اثر ضدعفونی‌کننده نتیجه سه عامل است: محتوای بالای هیدروژن پراکسید، محتوای رطوبت پایین و pH اسیدی. هیدروژن پراکسید به طور طبیعی در اکثر انواع عسل وقتی آنزیمی ترشح شده توسط زنبورهای عسل به نام گلوکز اکسیداز با یک قند ساده از عسل به نام گلوکز تعامل می‌کند، ایجاد می‌شود. مقدار هیدروژن پراکسید پتانسیل ضدمیکروبی عسل را تعیین می‌کند، با تفاوت‌های قابل توجه در عسل‌های از همان منطقه و همان گونه گیاهی.

2. عالی برای گلو درد و عفونت‌های تنفسی. هر وقت گلو دردی داشته باشم، چند بار در روز یک قاشق غذاخوری عسل خام، فرآوری نشده، گرم نشده و رقیق نشده مصرف می‌کنم و تا یک ساعت بعد از خوردن یا نوشیدن چیزی اجتناب می‌کنم. این روش را برای آرام کردن درد و التهاب بسیار مفید می‌دانم. برای من، این درمان برای تسکین سرفه و همچنین بهبود روند عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی خوب است.

چنین اثری را می‌توان با محتوای هیدروژن پراکسید عسل که به کاهش بار باکتریایی و مهار رشد کمک می‌کند و با بافت ویسکوز خاص که باعث می‌شود عسل به پوشش گلو بچسبد و نوعی پوشش محافظ ایجاد کند که از تحریک بیشتر جلوگیری کرده و به بهبود آن کمک کند، توضیح داد.

3. خوب برای گاستریت. عسل برای آرام کردن معده ناراحت شناخته شده است. توصیه می‌شود یک قاشق غذاخوری عسل خام، فرآوری نشده و گرم نشده را ناشتا، ترجیحاً پس از بیدار شدن در صبح، مصرف کنید و نیم تا یک ساعت از خوردن یا نوشیدن چیزی اجتناب کنید. قوام غلیظ و ویسکوز و خواص ضدمیکروبی عسل نه تنها پوشش معده را محافظت می‌کند و از تحریک بیشتر جلوگیری می‌کند، بلکه به بهبود آن کمک می‌کند و عسل را به غذایی خوب برای گاستریت تبدیل می‌کند.

4. ترویج هضم خوب. گفته می‌شود عسل کاردون به تسهیل هضم با تحریک ترشح صفرا به روده کوچک کمک می‌کند. به همین دلیل برخی افراد پس از وعده غذایی سنگین مقداری عسل می‌خورند تا هضم آسان را تشویق کنند.

5. عالی برای سلامت پوست. عسل کاردون، مانند اکثر عسل‌ها، ماسک صورت طبیعی فوق‌العاده‌ای می‌سازد و برای پوست کدر، چرب و حتی مستعد آکنه ایده‌آل است. معمولاً لایه نازکی از عسل خام و فرآوری نشده را روی صورتم می‌مالم، ۱۵-۲۰ دقیقه صبر می‌کنم و سپس با آب ولرم می‌شویم. پوست من پس از آن درخشان‌تر، نورانی‌تر به نظر می‌رسد و سفت‌تر و هیدراته احساس می‌شود، بدون سبوم اضافی. به دلیل اثر قابض خفیف آن، عسل را برای جلوگیری از جوش‌های آکنه عالی می‌دانم. همچنین برای رنگ پوست ناهموار مفید است و معمولاً از اکثر انواع عسل‌های روشن رنگی به عنوان ماسک صورت برای این منظور استفاده می‌کنم.

خار مریم

6. اثر محافظ کبدی. عسل خار مریم به طور کلی اثرات محافظ کبدی دارد. نه تنها با حمایت از ترشح صفرا به روده کوچک به هضم کمک می‌کند، بلکه حاوی پلی فنول‌های آنتی اکسیدانی است که اعتقاد بر این است محافظ سلامت کبد هستند. سیلمارین، یکی از این آنتی اکسیدان‌ها که در خار مریم یافت می‌شود، در حال حاضر استخراج و به عنوان درمان کمکی برای درمان بیماری‌های کبدی و پیشگیری از سرطان کبد استفاده می‌شود.

7. فواید قلبی عروقی. گفته می‌شود عسل کاردون به بهبود گردش خون کمک کرده و بنابراین به سلامت قلبی عروقی بهتر کمک می‌کند. با این حال، اثرات آن در این زمینه فوق‌العاده گزارش نشده است، بنابراین ممکن است بهتر باشد که منحصراً به عسل تکیه نکنید و اگر نگرانی‌هایی در مورد سلامت قلبی عروقی خود دارید، از مشاوره پزشکی استفاده کنید.

8. غنی از آنتی اکسیدان‌ها. این نوع منبع غنی از آنتی اکسیدان‌های پلی فنولی، به ویژه فلاونوئیدها است. آنتی اکسیدان‌ها در برابر آسیب سلولی شناخته شده به عنوان استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند و از تجمع آن جلوگیری می‌کنند که التهاب ایجاد کرده و عملکرد طبیعی سلول را مختل می‌کند. این گفته می‌شود که به پیشگیری بهتر از بیماری‌های مزمن کمک می‌کند.

9. منبع مواد مغذی ضروری و اثر انرژی‌زا. عسل خار مریم حاوی مقادیر ناچیزی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف، کربوهیدرات‌های ساده، آنزیم‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و انواع عناصر با اثر مفید بر سلامت انسان است. عمدتاً از قندهای طبیعی ساخته شده، اثر انرژی‌زای فوق‌العاده قوی دارد و میان‌وعده‌ای عالی برای بازسازی انرژی و جلوگیری از هیپوگلیسمی است. ترکیب خاص آن آن را به انتخابی بسیار بهتر از آب‌نبات و سایر شیرینی‌های پر از قند تصفیه شده یا شیرین کننده‌های مصنوعی تبدیل می‌کند.

 نتیجه گیری

عسل کاردون یا خار مریم نه تنها یک خوراکی لذیذ است، بلکه غذایی عالی برای سلامت خوب است، به شرطی که فرآوری، گرم، رقیق یا تقلبی نشده باشد، در غیر این صورت خواص مفید خود را از دست می‌دهد. عموماً برای محافظت از کبد، حمایت از هضم، عفونت‌های تنفسی، آکنه و هیپوگلیسمی توصیه می‌شود. با این حال، از آنجا که حاوی گرده از گل‌ها است، هر کسی که به خار مریم حساسیت دارد، از مصرف اجتناب کند. همچنین، اگر حساسیت به گرده متعدد، حساسیت به خانواده گل‌های بابونه یا حساسیت به عسل دارید، قبل از لذت بردن از عسل خار مریم یا هر نوع عسل خار مریم، تست آلرژی پوستی انجام دهید.

نوشته : Marius Lixandru

165465465484-156546546543

از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان سودمند بوده باشد. اگر در خصوص این مقاله تجربه یا نظر خاصی دارید لطفا جهت بهره برداری دیگران آنرا در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

⭐️ به مقالات ما امتیاز بدهید! با دادن ستاره، نظرتان را ثبت کنید و به دیگر بازدید کنندگان کمک کنید تا بهترین مقالات را سریع‌تر پیدا کنند.

برای دیدن مقاله اصلی اینجا کلیک کنید

ترجمه این مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان صورت گرفته است.

مطالعه کامل مقاله

این پست چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3

تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهد.

1 دیدگاه دربارهٔ «خواص و فواید عسل خار مریم»

  1. با حساسیت به گرده، قبل از مصرف عسل خار مریم تست آلرژی دادم. مقاله هشدار درباره آلرژی به خار مریم و خانواده بابونه رو به درستی داد.”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب ها
سبد خرید
پیمایش به بالا
از همراهی شما بسیار سپاسگزاریم

لطفا خطاهای علمی و نگارشی مقاله مطالعه شده خود را به ما اطلاع دهید تا در صورت تایید بررسی،اصلاح و بروزرسانی گردد،به جهت تسهیل تنها عنوان و توضیحات گزارش ضروری می باشد.