آموزش زنبوردار
زمان مطالعه : 3 دقیقه
آنچه در این مقاله خواهید خواند!
0 نفر این پست را پسندیدند

شناخت حرفه زنبورداری

زنبورداری حرفه‌ای است که اقتضائات خاص خود را دارد که به آن‌ها اشاره می‌گردد.زنبورعسل زندگی و رشدش وابستگی کامل به وجود گل و همچنین شهد دارد. پس زنبوردار باید به محض کم شدن جریان شهد منطقه اقدام به کوچ به مناطق شهد خیز نمایند. پس شغلی است که با جابجائی دائمی همراه است.

همچنین کارکردن زنبور احتیاج به وجود شرائط آب و هوائی مناسب دارد که در صورت وجود گل و شهد ولی مناسب نبودن شرایط جوی زنبورعسل قادر به فعالیت نمی‌باشد. برخلاف گوسفند که در باد و باران نیز می‌تواند به فعالیت خود در مراتع ادامه دهد زنبور قادر به این کار نیست.

کوچ زنبورها در فصول کار آنها ، در شب صورت می گیرد تا همه زنبورها به کندو برگشته باشند.

با توجه به وجود گل ها در مراتع و مناطق کوهستانی و در خارج از شهرها اقتضای زنبورداری داشتن آمادگی برای زندگی در چادر و کوهستان است که محدودیت‌های خاص خودش را از نظر مسائل رفاهی دارد.

یکی از مشکلات دیگر در زنبورداری استخدام کارگرهای وارد می‌باشد. به طوری که کارگرها اکثراً ناوارد هستند و در صورتی که با این تخصص آشنائی پیدا کنند برای خود اقدام به زنبورداری کرده و از کار برای زنبورداران خودداری می‌کنند.

با این همه زنبورداری شاید تنها شغلی است که با مدیریت صحیح می‌توان در سال اول سرمایه را دو برابر کرد و در صورت نا آگاهی آن را بر باد داد.

توانایی و امکانات برای زنبورداری

از مهمترین شرایط این شغل شخص خود شما که باید دانست توانایی جسمی و مالی در ابتدا این کار را دارا می‌باشید یا نه‌.زنبورداری باید یا شغل اول باشد یا شغل دوم در صورتی که شغل اول سبک و با وقت فراغت زیاد باشد برای نمونه معلمان و بعضی از کارمندان.

زنبورداری به ۳ فصل بهار ، تابستان و زمستان تقسیم می‌شود‌.

  • فصل اول
    • فصل بهار از اول اسفند ما شروع می‌شود و وظیفه زنبور‌دار این است که ابتدا از با یه بازدید سطحی از سلامت کندو‌ها و وجود ملکه اطمینان کسب نموده و هفته‌ای ۳ مرتبه به کندو‌ها شربت ۱ به ۱ داده تا به اوایل فروردین می‌رسید در این زمان جمعیت زیاد شده و وظیفه ما این است که به طور متوسط هر ۸ روز یک مرتبه از هر کندو بازدید نموده تا از اردو زدن کندو جلوگیری نماییم و قاب های سیاه و کهنه را از کندو خارج و برگ موم تازه به کندو می‌دهیم‌. اگر کندو با جمعیت بیش از ۱۰ قاب مشاهده کردیم به کندو طبق می‌دهیم‌. این فصل پر کار‌ترین فصل زنبورداری می‌باشد و تا اول خرداد به طول می‌انجامد‌.
  • فصل دوم
    • فصل تابستان می‌باشد که فصل برداشت عسل و کوچ و مراقبت از کندوها و فصل اوج سم‌پاشی‌ها می‌باشد‌. این فصل تا اواخر شهریور به طول می‌انجامد‌.
  • فصل سوم
    • که از اول مهر آغاز می‌شود و وظیفه ما دادن شربت ۱ به ۱ ( یک کیلو شکر با یک کیلو آب) به کندو‌ها تا برای زمستان‌گذرانی کندو مشکل پیدا نکند‌. به طور معمول یه زنبوردار به هر کندو در سال ۱۲ کیلو شکر که معادل ۲۴ کیلو شربت یک به یک می‌باشد می‌دهد‌.

از این ۱۲ کیلو شهر ۷ کیلو در بهار و ۵ کیلو در زمستان می‌باشد‌. محافظت در برابر زنبور قرمز و سار‌ها و دیگر موجودات مزاحم بوده و در یکی دیگر از وظایف  ما گذاشتن یه پارچه کتانی روی قاب‌ها برای گرم نگه داشتن کندو می‌باشد‌. تهیه خمیر شیرین برای جبران کمبود گرده گل هم در این فصل انجام می‌شود‌. همه این کارها تا اواسط آبان پایان یافته و زنبوردار در کندو را محکم می‌بندد و تا آغاز اسفند‌ماه به هیچ عنوان نباید درب کندو را باز نماید‌.

حال کسی که قصد زنبورداری دارد باید بدان که به ازای هر کندو در طول سال چه مقدار از وقت خود را باید صرف این کار نماید که اگر غفلت نماید به منزله از دست دادن کلنی می‌باشد.

‌نکته دیگر هزینه خرید و نگهداری وسایل زنبورداری می‌باشد که حداقل از ۲۰۰ هزار تومان برای وسایل زنبورداری (‌استراکتور‌، دودی‌، کلاه‌، کاردک و .‌.‌.‌) لازم می‌باشد و برای هر کندو در سال ۲۰ هزار تومان مصالح (‌شکر‌، موم‌، خمیر شیرین و .‌.‌.‌) لازم می‌باشد‌.

منبع:مرحوم فقید دکتر شهرستانی
کپی لینک کوتاه مقاله
مقالات مرتبط
بازرسی کندو

اهمیت تهویه مناسب کندو در سلامت و بهره‌وری کلنی‌های زنبور عسل

نگهداری کندو زنبور عسل

چگونه عملکرد کندوی زنبور عسل را بهبود بخشیم؟

رفتار غارتگری زنبورها

رفتار غارتگری زنبورها چیست ؟ و چگونه باید آنرا مدیریت کنیم؟

بارگیری و جابه جایی کندوهای زنبورعسل

زنبورداری کوچ‌رو؛ نگاهی علمی به فواید و مضرات جابجایی کندوها

نقش زنبوردار در جلوگیری از گرسنگی کلنی ها

پیامدهای تغییرات اقلیمی برای زنبورها و سایر گونه‌های گرده‌افشان

گرده گل چمع آوری شده بوسیله زنبور عسل

فواید گرده زنبور عسل برای سلامتی و عوارض جانبی

گرده گل جمع آوری شده توسط زنبور عسل

راهنمای جامع برداشت، فرآوری و کاربردهای گرده زنبورعسل برای مبتدیان

بهترین مکان برای قرار دادن کندو

راهنمای جامع انتخاب بهترین مکان برای قرار دادن کندو در مناطق روستایی، شهری و حومه‌ای

نگرانی ها از بقایای شیمیایی و آنتی بیوتیکی در عسل

روش‌های ساده و مطمئن برای آزمایش خلوص و کیفیت عسل

بازرسی کندو توسط زنبوردار

راهکارهای موثر برای افزایش تولید عسل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

001
از کجا سایت ما را بازدید می کنید ؟
پیمایش به بالا