
چه ویتامینهایی برای سلامت زنبورهای عسل ضروری است؟
من به هیچوجه کارشناس تغذیه زنبور عسل نیستم، اما در چند سال اخیر، بهویژه پس از ظهور پدیده نابودی کلنیها (CCD ) Colony Collapse Disorder ، بسیاری از افراد متخصص در حال بررسی تغذیه زنبورها بر این اساس هستند که زنبورهای سالمتر بهتر میتوانند در برابر هجوم بیماریها و فشارهای محیطی مقاومت کنند. به نظر من، این یک مسیر تحقیقاتی بسیار ارزشمند است. موجودات زنده به طور کلی وقتی خوب تغذیه شوند، عملکرد بهتری دارند.
مانند بسیاری از حیوانات، زنبورهای عسل برای حفظ سلامت بهینه به ترکیبی متعادل از کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها، ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارند. در طبیعت، زنبورها عمدتاً کربوهیدراتهای خود را از شهد دریافت میکنند و سایر مواد مغذی ضروری را بیشتر از گرده گل تأمین مینمایند. گردهها از نظر ترکیب تغذیهای بسیار متنوع هستند، اما چون زنبورهای عسل معمولاً گردههای متنوعی مصرف میکنند، میتوانند نیازهای تغذیهای خود را بهخوبی برآورده کنند.
مشکل زمانی در کندو رخ میدهد که در پایان زمستان، ذخایر غذایی تابستان تقریباً تمام شده باشد. به همین دلیل، زنبورداران اغلب در اوایل بهار از جایگزینهای گرده استفاده میکنند. از آنجا که تولید لارو به مجموعهای کامل از اسیدهای آمینه (مواد سازنده پروتئین) نیاز دارد، تغذیه با جایگزینهای گرده در بهار میتواند شروع خوبی برای کلنیها فراهم کند.
امروزه شرکتهای متعددی جایگزینهای گرده تولید میکنند که میتوان آنها را به صورت قرص، مخلوط با شربت یا به صورت خشک استفاده کرد. هر محصول، پروفایل متفاوتی از مواد مغذی ضروری دارد، اما من نمیتوانم دقیقاً بگویم کدام یک بهتر است. احتمالاً به هر یک از این ترکیبات تجاری اعتماد میکنم.
قبلاً همیشه قرصهای جایگزین گرده را در اوایل بهار استفاده میکردم، اما معمولاً استقبال کمی از آنها میشد. معمولاً فقط بخشی از آنها خورده میشد و باقی خشک و سفت میشدند که مجبور به دور ریختنشان میشدم. امسال به جای قرصهای گرده، تصمیم گرفتم با تهیه آبنبات سخت غنیشده با جایگزین گرده آزمایش کنم.
وقتی اولین بار کیکهای غنیشده با گرده را در کندو گذاشتم، کیک سادهای هم برای مقایسه گذاشتم. یعنی در هر کندو یک کیک ساده و یک کیک آبنباتی با جایگزین گرده قرار دادم. یک هفته بعد که کندوها را بررسی کردم، متوجه شدم که کیکهای غنیشده کاملاً خورده شدهاند، در حالی که کیکهای ساده تقریباً دستنخورده باقی مانده بودند. واضح بود چیزی در آن کیکها وجود داشت که زنبورها به آن علاقهمند بودند.
این آزمایش را سه بار طی ماه گذشته تکرار کردم. زنبورها واقعاً این ترکیب را دوست داشتند و خیلی کنجکاوم ببینم نتیجه آن در بهار چه خواهد بود.
شاید دوست داشته باشید مقاله ” نقش پروتئین و غده هیپوفارنژیال در تغذیه و سلامت زنبور عسل ” را ملاحظه کنید 🌷

البته آبنبات سخت برای کلنیهای تازه مناسب نیست. اگر امسال کلنی جدیدی راهاندازی میکردم، سعی میکردم یکی از تقویتکنندههای آمینواسید مایع را همراه با «هانی-بی-هلثی» (محصول تقویتی) در شربت قند استفاده کنم. قبلاً فقط «هانی-بی-هلثی» و شربت داده بودم، اما پس از مشاهده نحوه مصرف جایگزین گرده، کاملاً به این ایده علاقهمند شدهام.
خیلی مشتاقم ببینم این کلنیهای زمستانگذران نسبت به کلنیهایی که زمستانهای قبلی را پشت سر گذاشتهاند، چگونه عمل میکنند. همچنین منتظر نتایج آزمایشهای کنترلشدهای هستم که در آنها از این «رژیمهای طراحیشده» استفاده شده باشد. همه اینها بسیار جالب است.

از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان سودمند بوده باشد. اگر در خصوص این مقاله تجربه یا نظر خاصی دارید لطفا جهت بهره برداری دیگران آنرا در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.
به مقالات ما امتیاز بدهید! با دادن ستاره، نظرتان را ثبت کنید و به دیگر بازدید کنندگان کمک کنید تا بهترین مقالات را سریعتر پیدا کنند.
ترجمه این مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان صورت گرفته است.


دسترسی سریع به آخرین مقالات مرتبط :
این پست چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
این پست چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
این پست چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
این پست چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
