1531565-51654
1404/07/01
23409
5
(1)
گرده افشانی زنبور عسل بر روی گل ها
زمان مطالعه : 6 دقیقه
گرده زنبور عسل، منبعی غنی از پروتئین (۲۴٪)، اسیدهای آمینه ضروری، قندها (۱۵-۵۰٪)، ویتامین‌های B، C، E، مواد معدنی و فلاونوئیدها است. این ماده با تقویت ایمنی، سم‌زدایی کبدی، کاهش التهاب، کمک به درمان آلرژی از طریق desensitization، حمایت از باروری و کنترل وزن، فواید درمانی دارد. مصرف روزانه ۳۰ گرم گرده، جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد.
آنچه در این مقاله خواهید خواند!
0 نفر این پست را پسندیدند
علامت گذاری مقاله

گرده زنبور عسل؛ منبعی مغذی برای سلامت و درمان

گرده گل ماده‌ای بسیار غنی از نظر تغذیه‌ای است. این ماده می‌تواند در بهبود مشکلات سلامتی ناشی از رژیم غذایی نامناسب یا تشدید شده توسط آن بسیار مفید باشد. ترکیبات گرده گل به دلیل تنوع منابع گیاهی گرده در مناطق مختلف جهان، فصول مختلف و سال‌های متفاوت، به‌طور قابل‌توجهی متغیر است. محتوای پروتئینی گرده بین ۲.۵ تا ۶۱ درصد گزارش شده، اما میانگین آن حدود ۲۴ درصد است.

گرده گل حاوی تمام ۲۲ اسید آمینه ضروری برای انسان است و به‌ویژه غنی از پرولین و هیدروکسی‌پرولین، بلوک‌های ساختاری کلاژن، است. آزمایش‌های بالینی نشان داده‌اند که گرده گل خوراکی به‌سرعت و به‌راحتی توسط دستگاه گوارش انسان جذب می‌شود و اکثر اجزای آن ظرف دو ساعت پس از مصرف مستقیماً از معده به جریان خون منتقل می‌شوند. گرده گل منبعی عالی برای پروتئین است، به‌طوری که برای اکثر افراد، ۳۰ گرم (دو قاشق غذاخوری) گرده در روز نیاز به اسیدهای آمینه (پروتئین) را برآورده می‌کند.

گرده گل همچنین حاوی قندهای ساده (مونوساکاریدها)، قندهای دوگانه (دی‌ساکاریدها) و قندهای پیچیده (الیگوساکاریدها) است. محتوای قندی گرده گل بین ۱۵ تا ۵۰ درصد و محتوای نشاسته آن تا ۱۸ درصد متغیر است.

گرده گل حدود ۲۰۰ آنزیم، کوآنزیم و هورمون (از جمله هورمون‌های رشد) دارد که ممکن است تا حدی در انسان فعال باشند. این ماده شامل لیپیدها (چربی‌ها)، عمدتاً به شکل اسیدهای چرب غیراشباع آزاد، لسیتین/فسفولیپیدها (ترکیبات اصلی ساختار غشاهای بیولوژیکی) و فیتواسترول‌ها/کلسترول (پیش‌ساز اصلی اسیدهای صفراوی و هورمون‌های استروئیدی) است.

گرده گل حاوی مواد معدنی متعددی، شامل عناصر اصلی (ماکرو) و عناصر کمیاب (الیگو) در اشکال زیست‌فراهمی است که فرآیندهای آنزیمی را تنظیم می‌کنند. فهرست بلندبالای عناصر معدنی موجود در گرده شامل منگنز، آهن، فسفر، روی، مس، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، سدیم، نیکل، بور، کروم، مولیبدن، ید و سلنیوم است.

ویتامین‌های متعددی نیز در گرده گل یافت شده‌اند که شامل ویتامین‌های محلول در آب و چربی هستند و اغلب به‌عنوان کوفاکتورهای آنزیمی عمل می‌کنند. این ویتامین‌ها شامل تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسینامید (B3)، پانتوتنیک اسید (B5)، پیریدوکسین (B6)، بیوتین (B7)، فولیک اسید (B9)، و ویتامین‌های C و E هستند.

رنگ‌های متنوع گرده گل عمدتاً به دلیل وجود فلاونوئیدها (مانند قرمز، زرد، بنفش) و کاروتنوئیدها (مانند زرد و نارنجی) است که علاوه بر رنگ‌دانه بودن، خواص آنتی‌اکسیدانی دارند. این ترکیبات همچنین خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی از خود نشان داده‌اند. سایر اجزای گرده شامل گنادوتروپین‌ها (که غدد جنسی را تحریک می‌کنند)، ترکیبات استروژنی (که با استروژن‌های طبیعی بدن رقابت کرده یا جایگزین آن‌ها می‌شوند) و روتین (که ضدالتهاب، آنتی‌اکسیدان و کاهنده تجمع پلاکتی است) هستند.

شاید علاقمند باشید مقاله ” گرده زنبور به عنوان یک مکمل غذایی و درمانی ؛ روندهای اخیر در فناوری نانو ” را ملاحظه کنید 🌷

بنر 1 تبلیغات وبلاگ

تحمل‌ پذیری

هیچ منع مصرفی برای استفاده از گرده گل، حتی در دوران بارداری، گزارش نشده است. گرده گل با سایر درمان‌های پزشکی تداخلی ندارد و حتی در مصرف طولانی‌مدت، هیچ‌گونه ایجاد تحمل گزارش نشده است. سمیت ناشی از مصرف گرده گل، حتی در دوزهای بالا، مشاهده نشده است، مگر در مواردی که گرده با باقی‌مانده‌های شیمیایی آفت‌کش‌ها آلوده باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که گرده گل یکی از مسیرهای اصلی ورود مواد سمی به کندو است، بنابراین تهیه گرده از منبعی نسبتاً پاک (ترجیحاً ارگانیک) ضروری است.

عوارض جانبی احتمالی مصرف گرده

عوارض جانبی ناخوشایند مصرف گرده گل ممکن است شامل طعم و مزه نامطلوب، احساس تهوع پس از مصرف، اختلال خفیف روده‌ای (اسهال خفیف) در روز اول مصرف دوز بالا، و درد معده (معمولاً تنها در صورتی که گلوله‌های گرده قبل از مصرف حل نشوند) باشد. واکنش‌های آلرژیک احتمالی شامل علائم خفیف مانند تنگی نفس یا تورم، تا واکنش‌های شدید مانند کهیر، خارش و آنافیلاکسی هستند.

گرده گل برای آلرژی‌ها

استفاده از گرده گل برای کاهش علائم آلرژی بر پایهٔ روش حساسیت‌زدایی خوراکی است. در این روش، مقدار اندکی از آلرژن وارد جریان خون شده و به‌تدریج موجب افزایش تحمل بدن می‌شود. هرچند گردهٔ محلی معمولاً ترجیح داده می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که گرده گل با مهار آزادسازی هیستامین ، که عامل اصلی بروز واکنش‌های آلرژیک است ، دارای اثر ضدآلرژیک می‌باشد.

پروتکل درمانی موفق برای برخی افراد به این صورت است:

در روز اول، نصف دانه گرده مصرف شود. اگر عوارض جانبی غیرقابل‌تحمل مشاهده نشد، روز بعد مقدار دو برابر شود و این روند ادامه یابد تا پس از ۱۰ روز، یک قاشق چای‌خوری کامل مصرف شود. در صورت بروز عوارض ناراحت‌کننده، مقدار مصرف به سطح قبلی قابل‌تحمل کاهش یابد.

پروتکل آلرژی:

  • روز اول: نصف دانه گرده
  • روز دوم: ۱ دانه گرده
  • روز سوم: ۲ دانه گرده
  • روز چهارم: ۴ دانه گرده
  • روز پنجم: ۸ دانه گرده
  • روز ششم: ۱/۱۶ قاشق چای‌خوری
  • روز هفتم: ۱/۸ قاشق چای‌خوری
  • روز هشتم: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • روز نهم: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • روز دهم: ۱ قاشق چای‌خوری
  • ادامه: روزانه ۱/۲ تا ۱ قاشق چای‌خوری

منبع تغذیه‌ای قدرتمند

خواص تغذیه‌ای گرده گل می‌تواند در مواردی مانند بی‌اشتهایی کودکان، تأخیر رشد و سوءتغذیه در کودکان و بزرگسالان

مفید باشد. همچنین، گرده گل برای بیمارانی که در دوره نقاهت پس از جراحی هستند یا افرادی که فعالیت‌های سنگین جسمی و ذهنی دارند، توصیه می‌شود.

گرده زنبور عسل

سم ‌زدایی

مطالعات متعدد و مستند روی حیوانات نشان داده‌اند که گرده گل دارای اثر سم‌زدایی قوی است. در آزمایش‌هایی که موش‌ها با حلال‌های آلی مانند تتراکلرید کربن و تری‌کلرواتیلن، و همچنین اتیونین و فلوراید آمونیوم مسموم شدند، گرده گل سطح این مواد را در سرم خون کاهش داد و شواهد قوی از خواص درمانی آن برای محافظت از کبد ارائه کرد.

هنگامی که گرده همراه با مواد سمی مصرف شد، از سلول‌های کبدی در برابر اثرات مضر آن‌ها محافظت کرد، که نشان‌دهنده توانایی گرده در پیشگیری از مسمومیت است. پلی‌فنول‌ها، به‌ویژه فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک، نقش مهمی در فرآیند سم‌زدایی ایفا می‌کنند.

عملکرد تولید مثلی و جنسی

مواد تحریک‌کننده هورمونی استروژنی و گنادوتروپیک از گرده گل جدا شده‌اند. این مواد اندام‌های جنسی مردانه و زنانه را تحریک می‌کنند و می‌توانند گزارش‌هایی از بهبود عملکرد جنسی در مردان و افزایش باروری در زنان را توضیح دهند.

نقش گرده در کنترل وزن

یکی از اسیدهای آمینه موجود در گرده گل، فنیل‌آلانین، با اثر بر منطقه هیپوتالاموس مغز، که اشتها را کنترل می‌کند (معروف به اپستات)، می‌تواند اشتها را کاهش دهد. درمانگران زنبور درمانی دریافته‌اند که گرده گل می‌تواند به افزایش یا کاهش وزن کمک کند. گرده گل حدود ۲۵۰ کالری در هر ۱۰۰ میلی‌گرم (حدود ۶ قاشق غذاخوری) فراهم می‌کند.

دکتر اندرو کوچان، پزشک و رئیس سابق انجمن زنبور درمانی آمریکا، رژیم‌های زیر را برای افراد با عدم تعادل وزن توصیه می‌کند:

  • رژیم کاهش وزن: ۲۰ تا ۴۰ گرم گرده با وعده‌های غذایی دو بار در روز و بین وعده‌ها مقدار بیشتری گرده.
  • رژیم افزایش وزن: ۱۰ تا ۳۰ گرم گرده به‌اضافه ۲۰ تا ۵۰ گرم عسل با هر وعده غذایی و میان‌وعده‌ها.

ضدافسردگی

گرده گل، هنگامی که همراه با داروهای ضدافسردگی مصرف شود، امکان کاهش دوز دارو را فراهم کرده و وضعیت کلی افراد افسرده را در مدت کوتاهی بهبود می‌بخشد. این امر می‌تواند موارد اعتیاد به داروهای ضدافسردگی را کاهش داده و عوارض جانبی آن‌ها را کم کند.

نان زنبور عسل

همان‌طور که در مقاله ماه گذشته ذکر شد، زنبورهای کارگر گرده را به نان زنبوری تبدیل کرده و عمدتاً برای تغذیه لاروهای زنبور عسل استفاده می‌کنند. دستور زیر از دکتر اندرو کوچان برای تهیه نان زنبوری در خانه توصیه شده است:

دستور تهیه: ۳ پوند عسل و ۲.۵ پوند گرده را در یک ظرف یک گالنی مخلوط کنید. گرده تمایل دارد به بالای عسل شناور شود، بنابراین دو یا سه بار در روز به مدت حدود دو هفته، ظرف را وارونه کنید تا گرده به‌آرامی از میان عسل به بالای ظرف بازگردد. نان زنبوری طعم دلپذیری دارد و فرآیند تخمیر، باکتری‌ها و اسیدهای مفیدی به گرده اضافه می‌کند.

165465465484-156546546544

از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم مطالعه این مقاله برایتان سودمند بوده باشد. اگر در خصوص این مقاله تجربه یا نظر خاصی دارید لطفا جهت بهره برداری دیگران آنرا در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

⭐️ به مقالات ما امتیاز بدهید! با دادن ستاره، نظرتان را ثبت کنید و به دیگر بازدید کنندگان کمک کنید تا بهترین مقالات را سریع‌تر پیدا کنند.

برای دیدن مقاله اصلی اینجا کلیک کنید

ترجمه این مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان صورت گرفته است.

مطالعه کامل مقاله

این پست چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تاکنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
از همراهی شما بسیار سپاسگزاریم

لطفا خطاهای علمی و نگارشی مقاله مطالعه شده خود را به ما اطلاع دهید تا در صورت تایید بررسی،اصلاح و بروزرسانی گردد،به جهت تسهیل تنها عنوان و توضیحات گزارش ضروری می باشد.