1531565-51654
انتخاب قندها برای تغذیه زنبور عسل
زمان مطالعه : 3 دقیقه
قیمت یک عامل اصلی در تغذیه در کشاورزی است. اما شیرینی ارزان قیمت به سرعت می تواند فراموش شود با تلخی کوتاه مدت که بلافاصله از یک محصول ارزان می رسد. قیمت گران قند و شکر معمولی و نبود یک بازار خوب برای عسل، زنبورداران را وادار می کند تا تغذیه ارزان تر را برای زنبورهای عسل آزمایش کنند. برخی جایگزین های شکر مأیوس کننده و برخی موفقیت آمیز بوده اند.
آنچه در این مقاله خواهید خواند!
1 نفر این پست را پسندیدند

انتخاب قندها برای تغذیه زنبور عسل

فاکتورهای محدودکننده تاثیر هیدروکربورها در تغذیه زنبورعسل چیزی نیستند که با علائم تجاری بیان شوند. آنها باید بهتر درک شوند قندهایی که پستانداران را تغذیه می کنند می توانند زنبورهای عسل را مسموم کنند. مشاهده سم به همراه قند باید چشم ها را بر روی مشکلات تغذیه را زنبور عسل باز کند.

قندهای مسموم کننده زنبور عسل

گالاکتوز، آرابینوز اکسیلوز، ملبیوز مانوز را فینوز Stachyose و لاکتوز در شربت رقیق ساکارز زنبورهای عسل را مسموم می کنند.agar pectin و بسیاری صمغ ها سمی هستند که می توانند قندها را تجزیه کرده و مسموم کننداز طرف دیگر گلوکز ، فروکتوز ، مالتوز ، ساکارز ، melezitose  و تری هالوز سالم ، خوب و مغذی هستند. دلیل اینکه بعضی قندها در دزهای پایین برای زنبورعسل سمی هستند نظریه های مختلف وجود دارد ولی همچنان ناشناخته است وحتی پروسه مهم بیوشیمیایی تبدیل شهد به عسل نیز همچنان مبهم مانده است.

عسل که بیشتر گلوکز و فروکتوز است نمی تواند مانند شربت ساکارز زنبورهای داخل قفس را نگهدارد. با وجود این بسیاری زنبورداران اظهار میکنند علی رغم ریسک انتشار بیماری توسط عسل، عسل یک غذای ایده آل است در نتیجه شکر معمولی که هیدرولیز شده بصورت شربت حاوی گلوکز و فروکتوز است به زنبورهای عسل خورانده می شود. صحت این کار بر پایه داده تغذیه ای نیست بلکه بر این فرض است که هیدرولیز به هضم کمک می کند.

شربت برای تغذیه مناسب است و هیدرولیز فرایند گرانوله شدن را در شربت کاهش می دهد . همچنین غارت در زمان تغذیه با شربت شکر کمتر است زیرا فروکتوز و گلوکز کمی بیشتر از شکر زنبورها را تحریک می کند وقتی که آنها در سن جستجوی غذا هستند (Barker & lebner) علیرغم اینکه قند اینورت برای انسان شیرین تر به نظر می رسد برای زنبورها تحریک کننده تر از ساکارز نیست. اخیراً شربتهای غلیظ فروکتوز که بوسیله تخمیر آنزیمی نشاسته ذرت تهیه شده اند با قیمت پایین تر از ساکارز در دسترس هستند.

شربت های فروکتوز جز اختلاف اساسی در طعم و منشأ گیاهی و اختلاف جزئی در نمک از نظر شیمیایی همانند عسل هستند.شربت غلیظ فروکتوز توسط  Moeller of Madiso ( 1975) و WI و توسط ( Barker & ehner ) به زنبورهای درون قفس خورانده شد بدون اینکه هیچ برتری بر ساکارز داشته باشد.

( 1975 Doull ) سه شربت که از هیدورلیز نشاسته گندم تهیه شده بود به زنبورها خوراند ؛ او متوجه شد پلی ساکاریدهای هضم نشده بویژه نشاسته خطرناک هستند. او نتایج بهتری از ساکارز گرفت در مقایسه با شربتهای اینورت خود . Formose یک قند مرکب که از فرمالدئید بدست می آید رشد را متوقف کرده و زنبوران کارگر را می کشد.

چغندر تصفیه شده و شکر نیشکر ساکارز خالص هستند و البته سالم و از نظر تغذیه یکسان هستند قندهای تصفیه نشده زنبورهای عسل را می کشند. عوامل مسمومیت در ملاس و در شکر قرمز مشخص نشده اند. ( 1966Balley  ) دریافت که نیشکر نیمه تصفیه شده خطرناک نیست اما عمر زنبور را کوتاه می کند.

بر همین اساس آلودگی های موجود در قند تصفیه نشده چغندر باید سمی باشد. شکر خام چغندر به دلیل وجود پکیتن ها و یا گالاکتوسیدهای موجود در آن ها ممکن است سمی باشد. ( 1966Balley ) Balley همچنین دریافت که عسل هشت ساله اثرات اسهالی دارد و خیلی شبیه قند های سمی می باشد . حداکثر جذب متیل فورفورال با سمی بودن عسل مانده و به اسید تجزیه شده شربتها همبستگی دارد.

آزمایش های اخیر ( ۱۹۷۵  Jachimoviez , Elsherbiny ) ( 197GB  Barker ) نشان دادند که هیدروکسی متیل فورفورال وقتی که در باقیمانده گلوکز فروکتوز حاصل از تجزیه اسیدی ( acid Hydrolyse ) یا شربت جوشیده یا عسل مانده چندساله یافت شود می تواند سمی باشد شکر ضایعات پسمانده مانند آنچه در آسیاب قنادی ها جارو می کنند یا آب نباتهای اضافی گاهی یک منبع ارزان قیمت ساکارز است اما آرد و گرد و غبار و نمک موجود در آنها ممکن است خطرناک باشد.

( ۱۹۶۴ Piskovol ) دریافت که نمک معمولی یا کلرید سدیم در سطح ۱۲۵/۰ در شربت شکر موجب اسهال و مرگ و میر زنبورهای داخل قفس می شود. زنبورهای در حال زمستان گذرانی با ذخیره عسل حاوی 35/. تا 16/1 % نمک دچار مرگ زودرس می شوند.پس مانده هایی که مقدار زیاد آرد یا نشاسته دارند زمانیکه به آب افزوده شوند تخمیر شده و زنبورها را می کشند مسمومیت مربوط به میکروارگانیسم هایی است که پیدا می شوند سمی بودن آرد و نشاسته گاهی مربوط به غیرقابل هضم بودن و مسدودشدن مخرج زنبورهاست. این ممکن است غیر معقول بنظر برسد ما مرتب سلولز پودر شده را بدون خطر به زنبورهای محبوس شده خوراندیم. بسیاری از دیواره های گرده غیرقابل هضم هستند اما بی خطرند.

قندهایی که باعث مسمومیت زنبورها می شوند اگر در جیره هایی با ساکارز رقیق شوند قابل قبول می شوند. Balley توضیح داد که نمونه های قندهای inverted-acid او وقتی با نسبت ۸ به یک با ساکارز مخلوط شوند اثر زیان آور ندارند. عسل و شهد حاوی رگه هایی از قندهای سمی مانند را فینوز، مانوز و گالاکتوز هستند ( Percival ۱۹۶۱ , Siddiqui ۱۹۷۰) زیر میزان کشندگی بودن این قندها در گرده، عسل و یا شهد می تواند تاثیر قندها در رژیم های تکمیلی را اصلاح کند. بر عکس ذخایر شکر سالم توانسته سم ها را در غذاهای مکمل رقیق کند.

https://test.arjanbee.ir/%d8%a7%d9%86%d8%aa%d8%ae%d8%a7%d8%a8-%d9%82%d9%86%d8%af%d9%87%d8%a7-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%ba%d8%b0%db%8c%d9%87-%d8%b2%d9%86%d8%a8%d9%88%d8%b1-%d8%b9%d8%b3%d9%84/
کپی لینک کوتاه مقاله
مقالات مرتبط
ردیفی از کندوهای زنبور عسل به رنگ‌های زرد، آبی و سفید در کنار مزرعه‌ای پر از گل‌های زرد.

 چه مدت طول می‌کشد تا یک کندوی جدید عسل تولید کند؟

کندوی تاپ بار Top Bar

زنبورداری برتر برای مبتدیان ؛ راهنمای جامع مراقبت زنبورهای عسل در کندوی تاپ بار

رفتار شست و شویی در زنبورهای عسل

بررسی رفتار شست و شویی در زنبورهای عسل؛ علل، زمان بروز و اهمیت آن در کندو

بازرسی کندو

راهنمای کامل تولید عسل ارگانیک در کلنی های زنبور عسل | بخش دوم

بازرسی کندو

راهنمای کامل تولید عسل ارگانیک در کلنی های زنبور عسل | بخش اول

تحقیقات زنبورداری

آشنایی کامل با زنبورداری ارگانیک و تولید عسل ارگانیک

ابعاد کندوی لانگستروت

بررسی کندوهای مدرن موجود در ایران

بهترین مکان برای قرار دادن کندو

نگاهی به انواع کندوهای زنبور عسل

شبکه مانع عمودی ملکه

شبکه عمودی ملکه زنبورعسل

کندوی کفباز طرح آلمان

طرح و ابعاد کندوی کفباز طرح آلمان

زنبور نر

منطقه تجمع زنبورهای نر چیست و چه نقشی در جفتگیری ملکه های زنبور عسل دارد؟

گرده افشانی زنبور عسل

بررسی رژیم غذایی و نیازهای تغذیه ای کلنی‌های زنبور عسل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14141414141414141
از کجا سایت ما را بازدید می کنید ؟
لوگوی سایت
پیمایش به بالا