قرص‌های شش‌ضلعی نان زنبور که از یک قاب خارج شده‌اند.
زمان مطالعه : 4 دقیقه
آنچه خواهید خواند!
0 نفر این پست را پسندیدند

فرآیند تبدیل گرده به نان جادویی زنبور عسل

چه چیزی در نان زنبور این‌قدر جادویی است؟ فرآیند تبدیل گرده معمولی به نان زنبور، ارزش غذایی گرده را حفظ و حتی افزایش می‌دهد تا زنبورهای سالم‌تری پرورش یابند.بیایید نگاهی کوتاه بیندازیم به اینکه زنبورهای عسل چگونه نان زنبور می‌سازند و نان زنبور چه تأثیری بر سلامت و طول عمر یک کلنی دارد.

گرده گل عمر نگهداری کوتاهی دارد

همه ما می‌دانیم که زنبورها گرده جمع‌آوری می‌کنند. در واقع، به‌جز گونه‌های دزدزی (کِلِپتوپارازیت‌ها)، تمام گونه‌های زنبور برای پرورش نوزادان خود گرده جمع می‌کنند.اما گرده دوام زیادی ندارد. اگر ظرف یک یا دو روز پس از جمع‌آوری منجمد یا فرآوری نشود، به سرعت ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد. ما انسان‌ها می‌توانیم آن را در فریزر بگذاریم، اما زنبورها باید بلافاصله آن را فرآوری کنند.

گرده برای بدن‌های قوی زنبور ضروری است

در حالی که زنبورهای بالغ بیشتر انرژی خود را از شهد و عسل دریافت می‌کنند، پرورش نوزادان زنبور پیچیده‌تر است. بدن‌های در حال رشد به مجموعه‌ای کامل از اسیدهای آمینه (اجزای سازنده‌ی پروتئین‌ها) نیاز دارند. همچنین به لیپیدها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و انواع ریزمغذی‌ها نیاز دارند، همه‌ی این مواد در دانه‌های کوچک گرده یافت می‌شوند. علاوه بر این، گرده شامل تعدادی باکتری مفید برای سلامت دستگاه گوارش زنبورها نیز هست.

نیازهای تغذیه‌ای زنبورهای بالغ نسبت به نوزادان زنبور بسیار کمتر است. زمانی که یک زنبور بالغ از پیله خود بیرون می‌آید، بدنش کامل شده و دیگر رشد نمی‌کند. با این حال، زنبورهای پرستار باید مقدار زیادی گرده بخورند تا بتوانند غذای نوزاد (شیر زنبور) مورد نیاز برای تغذیه لاروها را ترشح کنند. بدون گرده‌ی کافی، کلنی قادر به ادامه‌ی حیات نخواهد بود.

یک قاب نان زنبور ذخیره شده.
یک قاب نان زنبور ذخیره شده.

نان زنبور، غذای فرآوری‌شده برای زنبورهاست

کسی که فکر می‌کند غذای فرآوری‌شده چیز بدی است، ظاهراً هرگز با یک زنبور صحبت نکرده است. گرده به خودی خود بسیار سخت‌هضم است و عمر نگهداری کوتاهی دارد، اما زمانی که به نان زنبور تبدیل می‌شود، به یک سوپرفود (غذای فوق‌العاده) پایدار برای نوزادان زنبور بدل می‌شود.

این فرآیند چند مرحله دارد

ابتدا زنبورهای کارگر در مزرعه گرده جمع‌آوری می‌کنند، آن را از روی بدن خود می‌تراشند و در «فشرده‌کننده‌ی گرده» خود فشرده می‌کنند. در این مرحله، زنبورها کمی شهد و بزاق به گرده اضافه می‌کنند تا بهتر به هم بچسبد؛ این کار باعث می‌شود گلوله‌های گرده درخشان شوند.

سپس با سبدهای پر، به کندو بازمی‌گردند. هر زنبور حامل گرده به منطقه‌ی ذخیره‌ی گرده در نزدیکی لانه‌ی نوزادان می‌رود. او سلولی مناسب را پیدا کرده و به عقب حرکت می‌کند تا بار خود را تخلیه کند. با یک پا به پای دیگر می‌زند تا گلوله‌های گرده در سلول بیفتند. سپس بلافاصله برای آوردن بار بعدی پرواز می‌کند.

زنبورهای خانه‌دار بعداً سر می‌رسند و گلوله‌های گرده را با ضربه‌های سر فشرده می‌کنند تا هوای بین آن‌ها خارج شده و یک قرص جامد تشکیل شود. آن‌ها همچنین عسل، ترشحات بزاقی بیشتر و اسید لاکتیک به آن اضافه می‌کنند. این مواد افزودنی فرآیند تخمیر را تحریک می‌کنند، فرآیندی که به شکستن دیواره‌ی سخت گرده کمک می‌کند و محتویات درونی آن را قابل‌هضم‌تر می‌سازد.پس از پر شدن سلول، زنبورها لایه‌ای از عسل روی آن می‌کشند تا مانع نفوذ هوا و میکروب‌ها شوند و ماندگاری گرده را باز هم افزایش دهند. گرده‌ی ذخیره‌شده و تخمیرشده با مواد افزودنی اکنون نان زنبور نامیده می‌شود.

وقتی تاریخ مصرف یک ماده‌ی غذایی منقضی می شود

با فرا رسیدن ماه‌های زمستان، داشتن ذخیره‌ی خوبی از نان زنبور یک دارایی ارزشمند است. درست مانند انباری پر از غذای انسانی، می‌تواند ساکنان کندو را برای هفته‌ها یا حتی ماه‌ها تأمین کند. نان زنبور به ویژه در اواخر زمستان و اوایل بهار، پیش از ظاهر شدن نخستین گل‌ها که فصل پرکاری در پرورش نوزادان است، اهمیت زیادی پیدا می‌کند، چرا که این فصل به میزان زیادی پروتئین نیاز دارد.

قاب‌های قدیمی نان زنبور در نهایت خشک و شکننده می‌شوند و ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند. برخی معتقدند که یک قاب نان زنبور که به‌خوبی نگهداری شده باشد می‌تواند تا دو سال دوام بیاورد، اگرچه یک سال محتمل‌تر به نظر می‌رسد. از آنجا که انواع مختلف گرده ویژگی‌های متفاوتی دارند، عمر مفید نان زنبور می‌تواند متفاوت باشد.

هنگامی که یک قاب گرده خشک شده و گلوله‌های آن جمع می‌شود، زنبوردار می‌تواند قاب را وارونه کند و به شیء سختی بکوبد. اگر خوش‌شانس باشد، بیشتر گلوله‌ها از قاب بیرون می‌پرند و قاب دوباره قابل استفاده خواهد بود.

نان زنبور

با تشکر از همراهی شما ، امیدواریم خواندن این مقاله برایتان مفید بوده باشید! 💐


ترجمه مقاله توسط مرکز تخصصی زنبورداری و پرورش ملکه ارجان





لوگوی منبع مطالب
کپی لینک کوتاه مقاله
مقالات مرتبط
قرار گرفتن کندوهای زنبورعسل

۱۱ عامل مهم برای تعیین مکان مناسب برای قرار دادن کندو

زنبوردار

آیا زنبورداری خطرناک است؟

چند زنبوردار در حال مشاهده قاب‌های نوزاد زنبور عسل.

۱۱ گام عملی برای اینکه بدانیم چگونه زنبورداری را آغاز کنیم (راهنمای کامل)

زنبور نر

ظاهر، نقش‌ها و فواید زنبور نر چیست؟

جمع آوری شهد و گرده توسط زنبور کارگر

۱۱ وظیفه حیاتی زنبور کارگر در کندو

تفاوت کلیدی زنبور نر در برابر زنبور کارگر

۱۰ تفاوت کلیدی زنبور نر در برابر زنبور کارگر

ایجاد التهاب با نیش زنبور

حساسیت ها به نیش زنبور عسل

توجیه زنبورداران در زنبورستان

اشتباهات رایج زنبورداران مبتدی و راهنمای پیشگیری از آن‌ها

ردیفی از کندوهای زنبور عسل به رنگ‌های زرد، آبی و سفید در کنار مزرعه‌ای پر از گل‌های زرد.

۱۳ نکته مهم برای تعیین مکان مناسب استقرار کندو

زنبوردار در حال کار در مزرعه آفتابگردان

چه زمانی باید به کندو طبقه اضافه کرد؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

001
همراهان ما در کجای جهان هستند!
پیمایش به بالا